Setmana del Vi Català
Imatge il·lustrativa
24/10/2020
La Setmana del Vi Català serà també audiovisual amb un canal propi i amb presència a les televisions locals de tot Catalunya | De moment compta amb 80 activitats i s’amplia el termini per rebre més propostes fins al 30 d’octubre a www.setmanadelvicatala.cat
Recepta magret d'anec
Imatge il·lustrativa
14/10/2020
El cicle comptarà en total amb 7 peces que s’aniran publicant cada setmana per mostrar-nos quins tipus de vins i varietats combinen millor amb quines receptes
el millor vi de Catalunya
Imatge il·lustrativa
08/10/2020
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
Carn a la brasa Barcelona
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
08/10/2020
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
La comarca del Priorat
Cartoixa d'Scala Dei
Cartoixa d'Scala Dei
Josep Pelegrín | 1 comentari
07/10/2020
Article d'opinió de Josep Pelegrín, Millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 | Mejor Sumiller de España 2016 | Format a l’Escola Joviat, de Manresa, on actualment treballa de professor d’hoteleria i coordinant el Diploma de Sommelier, ha passat per restaurants com elBulli i per botigues especialitzades com el Petit Celler.
Sara Pérez a la finca Els Escurçons.
Sara Pérez a la finca Els Escurçons. | Jordi Bes
Jordi Bes | 1 comentari
06/10/2020
La reconeguda vitivinicultora del Priorat reivindica els vins que juguen amb l'oxidació, i apel·la a trencar amb la idea que no poden ser bons i a "deixar l'encotillament" | Recorda que els brisats, uns blancs poc comuns i de colors singulars, són intrínsecs al sud de Catalunya i promou el seu reconeixement per part de les DO
EL millor croisant de l'Estat
Imatge il·lustrativa
Lourdes López
05/10/2020
Andreu Sayó Ferrer, de la pastisseria centenària, Brunells, a Ciutat Vella, rep el guardó en la seva reobertura, després de dos anys tancat | El concurs del Gremi de Pastisseria de Barcelona celebra la seva XIII edició amb mesures excepcionals per la Covid
Food & Hospitality, Tourism and Gastronomy Forum
Ferran Adrià, Josep Roca i Nandu Jubany al Food & Hospitality, Tourism and Gastronomy Forum.
Ferran Adrià, Josep Roca i Nandu Jubany al Food & Hospitality, Tourism and Gastronomy Forum. | Fira de Barcelona
Jordi Bes
29/09/2020
El cuiner desgrana les seves propostes per superar la pandèmia durant un fòrum a Barcelona on urgeix a buscar alternatives: "No podem estar tot el dia amb el súper drama" | Avisa els restaurants que han de tenir un pla de negoci per tirar endavant i el sommelier Josep Roca reivindica el rol de la restauració: "Som com la cultura, una fórmula que cura"
CANVI CLIMÀTIC
Josep M Albet mostra el raïm perfectament sa d'un dels ceps resistents
Josep M Albet mostra el raïm perfectament sa d'un dels ceps resistents | Joan Nebot
Joan Nebot
02/09/2020
Des que al segle XIX van arribar d'Amèrica les principals plagues de la vinya, seguim combatent-les amb productes fitosanitaris
Amanides d'estiu
Imatge il·lustrativa
Cristina Fernandez
27/08/2020
Recepta d'amanida d'estiu; Ruca, mores, gerds, mel i parmesà | Vi recoanat; Aikarai de Giró Ribot | Autora de la recepta: Cristina Fernández
Vins dolços catalans
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes | 1 comentari
24/08/2020
Descobreix tot el que has de saber sobre els vins ideals per tancar un bon àpat | Formen part de la tradició gastronòmica de molts indrets, però s'ha perdut el costum de prendre'n
Els millors vins del penedès
Les Cerveres d'Oriol Rossell ha guanyat l'or per la categoria Xarel·los
Les Cerveres d'Oriol Rossell ha guanyat l'or per la categoria Xarel·los | Santi Cabezas
22/07/2020
El Claustre dels Trinitaris va acollir el 54è Concurs Tastavins DO Penedès
vinya ecològica
Vinya afectada per míldiu.
Vinya afectada per míldiu. | Estació d'Avisos de Vilafranca del Penedès
Jordi Bes
20/07/2020
El míldiu ha tingut enguany unes condicions immillorables per fer mal i farà perdre entre el 50% i el 70% del raïm en molts camps ecològics del Penedès: "Té una virulència extrema" | L'aplicació massiva de coure sovint resulta insuficient per evitar danys d'envergadura i planteja el debat sobre si el seu ús intensiu és compatible amb el respecte pel medi | Les alternatives que s'experimenten (nous tractaments o varietats de raïm resistents als fongs) fan molt difícil prescindir d'aquest mineral ara com ara
Sol Roig, amb la imatge de l'Àngel Garcia Petit al fons
Sol Roig, amb la imatge de l'Àngel Garcia Petit al fons | Ajuntament de Ripollet
Jordi Bes
16/07/2020
L'Ajuntament dona el tret de sortida al projecte Ripollet Vital per reprendre el cultiu del raïm, oferir una nova oferta formativa i aprofundir en el passat vinícola | Durant la presentació es té un record per a l'enòleg Àngel Garcia Petit, que n'havia estat un dels principals impulsors
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
08/07/2020
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.
Imatge il·lustrativa
08/07/2020
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.
Imatge il·lustrativa
06/07/2020
74 pàgines on s’inclou per primera vegada informació sobre cadascun dels 9 cellers de Menorca i dels gairebé 40 vins que elaboren
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs | 1 comentari
05/07/2020
Quatre vins blancs i dos escumosos són la recomanació de la setmana de Ramon Francàs | Tots ells valen menys de 6 euros i estan pensats per refrescar-nos pels pròxims dies de calor
entrevista
Tot l'equip del restaurant l'Ó
Tot l'equip del restaurant l'Ó
Sergi Cortés
01/07/2020
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Irene Cozas, del restaurant l'Ó de Sant Fruitós de Bages -Món Sant Benet-, ens respon l'entrevista
plaga de míldiu
Imatge il·lustrativa
Foto: Maria Rosa Ferré
28/06/2020
Article de Gil Coma, filòleg català i viticultor, on reflexiona sobre aquest any de pandèmia i míldiu
Pàgina 1 de 7