VINS BLANCS FERMENTATS EN BÓTA
Sergi Cortés
17/04/2018
T'agraden els vins blancs amb certa potència? Amb cos i volum? Et recomanem sis vins blancs que, per la seva fermentació en bóta, són especials
Corpinnat
Gramona, Sabaté i Coca, Llopart, Torelló, Recaredo i Nadal
10/04/2018
Corpinnat, una Marca Col·lectiva de la Unió Europea neix de la mà de Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca i Torelló | Raïm ecològic vinificat a la propietat, criances superiors als 18 mesos i preu mínim garantit al viticultor són alguns dels requisits per emparar-se sota la nova marca.
Institut Català del Suro
16/03/2018
L’Institut Català del Suro i la DO Empordà impulsen conjuntament la marca ‘Taps de finca’, que permetrà reconèixer aquests taps de proximitat
vilarnau
28/02/2018
La 9a edició de Mundus Vini Biofach ha premiat amb Medalla d'Or a Vilarnau Orgànic Brut Nature Reserva 2014, l'únic Cava del certamen reconegut amb aquesta distinció
mercats
Frédéric Galtier
22/02/2018
Xina va ser el 5è consumidor mundial de vi al 2016 | Al 2020 s'espera que el consum a Xina creixi un 79% respecte el 2016 | Espanya segueix tenint el preu d'importació més baix amb 2,21 USD/litre.
DO Penedès - Opinió
Font de la Canya
Ramon Francàs | 1 comentari
19/02/2018
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment
Fira Vella Terra
Fwoto: Guillem de Balanzó/Fira Vella Terra
Ramon Francàs
14/02/2018
La Fira Vella Terra mostra a Barcelona “vins artesanals o extremadament ecològics, alguns dels vins més sans del mercat”
denominacions d'origen
06/02/2018
La nova imatge de la DO Penedès reivindica la seva tradició i història vitivinícola
cellers
Damià Deàs, gerent de Vilarnau | Quico Ortega
Ramon Francàs
06/02/2018
Assoleix una facturació de 6,5 milions d’euros amb una producció d’1,2 milions d’ampolles | Vol guanyar més pes a les cartes dels restaurants de nivell mig-alt, i ser present entre les millors ofertes d’escumosos a copes | Suma a la seva oferta enoturística una instal·lació on mostrar aspectes tradicionals en l’elaboració artesana d’un cava
30/01/2018
L'Institut del Cava organitza unes jornades sobre comercialització de l'enoturisme a Sant Sadurní del Penedès els propers 15 i 16 de febrer | La periodista Ruth Troyano avança unes preguntes a tres dels ponents estrella de les enojornades | Us podeu inscriure a les jornades mitjançant el lloc web www.enojornadas.com
actualitat
Vinya afectada | Departament d’Agricultura
Ramon Francàs | 1 comentari
29/01/2018
Preocupació al sector del vi per una plaga que pot afectar 200 espècies de plantes i que ja és present a les Illes Balears i Alacant | El Ministeri d’Agricultura vol que es reforcin els controls a les fronteres i des de la FCAC s’adverteix que les conseqüències de la seva arribada serien greus
DO Catalunya
Sergi Cortés
26/01/2018
La DO Catalunya estrena un nou distintiu i renova també la seva identitat digital | Els distintius de control venuts (61,57 milions) fan preveure unes vendes al 2017 similars a les del 2016
Jornades enoturisme
24/01/2018
L'Institut del Cava organitza unes jornades sobre comercialització de l'enoturisme a Sant Sadurní del Penedès els propers 15 i 16 de febrer | La periodista Ruth Troyano avança unes preguntes a tres dels ponents estrella de les enojornades | Us podeu inscriure a les jornades mitjançant el lloc web www.enojornadas.com
mercats
Ramon Francàs
22/01/2018
El consum de vi es manté estable, i repunta el de la cervesa | El consum en bag-in-box creix mentre l'ampolla de 75 cl s'estanca | El vi blanc es manté en valor millor que el negre, i el rosat amb DOP puja amb força | En poc temps es començarà a beure a Espanya més vi amb DOP que sense ella | El preu del cava a les llars es manté per sobre dels 5 € / l
museus del vi
Museu del Suro de Palafrugell | Pitu Garcia Batlle. Arxiu d'Imatges del MSP
Alicia Andreu
10/01/2018
Sis museus del vi imprescindibles de Catalunya on podràs aprendre sobre eines, cups, premses, suro i sobre la història del vi de casa nostra
COMUNICACIÓ DEL VI
Ramon Francàs | 1 comentari
10/01/2018
El 87% de les DO’s i el 93,5% dels cellers d’ Espanya amb prou feines divulguen el vi que elaboren | Codorníu, Freixenet, Torres, Jean Leon i Juvé & Camps, entre els cellers amb més penetració en els mitjans de comunicació de l'Estat
Novetats
09/01/2018
Vi d’elaboració tradicional, de tall clàssic, amb una llarga criança en bótes de roure americà, francès i hongarès | Perfecte per àpats contundents de coccions llargues
actualitat
05/01/2018
Cinc prestigiosos sommeliers ens proposen les seves cinc sèries preferides i les mariden amb vins escollits expressament per gaudir-les
03/01/2018
A Can Sumoi recuperaran la granja biodinàmica que ha existit des de 1645 i elaboraran vins naturals d’alçada amb varietats locals i amb la mínima intervenció en els seus processos de viticultura i vinificació
novetat
29/12/2017
Aprofitant les festes nadalenques, Llopart llança al mercat el seu nou Integral 2015 en ampolla Magnum, de producció limitada a 3000 ampolles.
Pàgina 1 de 3