curiositats sobre el món del vi i la gastronomia
per aprendre'n
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Sergi Cortés
11/07/2017
Els boscos d'alzina surera afavoreixen la prevenció d'incendis reduint la intensitat i la propagació dels focs | Són també un gran magatzem de CO2, per tant, un gran fre al canvi climàtic | Catalunya fabrica i comercialitza el 80% de taps de l'Estat
vermuts
10/07/2017
El passat mes de maig es van celebrar els Premis Vinari dels Vermuts Catalans per escollir el millor vermut de Catalunya
10/07/2017
Es tracta d’una papallona de color terrós que conté a les ales el mapa de les 66 microparcel·les de la finca de la Vall del Bitlles
suro
03/07/2017
El tap de suro és percebut com a garantia de qualitat per la seva capacitat de conservar i millorar el vi | 8 de cada 10 consumidors de l'Estat reclama incloure a l'etiquetatge de l'ampolla el tipus de tancament utilitzat | El tap de suro és també el tancament preferit dins l'àmbit internacional
Vallformosa
28/06/2017
El celler Vallformosa segueix el seu procés de professionalització estratègic, nomenant a Marta Vidal Ollé nova CEO de la companyia, càrrec que es va fer efectiu el passat mes de maig
DO Terra Alta
23/06/2017
Per en Xuriguera, “l'autenticitat que hi ha als vins de la Terra Alta és única"
Nou Celler
22/06/2017
El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha inaugurat Les Vinyes del Convent, el nou celler de l’empresari i viticultor Elies Gil Bel a Horta de Sant Joan
Novetats
22/06/2017
El Brut Reserva Fresh destaca pel la singularitat de la varietat malvasia, que li aporta aromes cítriques i de fruita tropical
FORMACIÓ
Decantar un vi moltes vegades és la millor opció perquè aquest s'oxigeni | CETT
21/06/2017
Article de Mercè Garcia, Coordinadora de Cursos d'Extensió Universitària de Restauració CETT
Albet i Noya
19/06/2017
El celler penedesenc, pioner en vins de cultiu ecològic, inspira els seus clàssics Penedès en les papallones, un dels animals més sensibles a l’ús de productes químics | El Brut Reserva, el Brut Nature Reserva 3 i el Rosat Reserva arriben aquest estiu al mercat amb la seva imatge renovada
bars
Imatge de la terrassa d'un bar | Adrià Costa
16/06/2017
Un estudi compta el nombre d'establiments que hi ha a cada ciutat i fa la mitjana per cada 1.000 habitants | Tavertet, Forés, Setcases, Queralbs, Toses, la Selva de Mar i Port de la Selva lideren la llista a Catalunya
vi i tecnologia
Sergi Cortés | 1 comentari
30/05/2017
Hi ha força confusió amb les noves terminacions de dominis que van apareixent dia rere dia | Algunes extensions de domini només serveixen per projectes locals, geolocalitzats, mentre que disposem d'extensions de domini globals o genèriques | Expliquem les diferents tipologies i quines utilitzar en cada cas
vins catalans
17/05/2017
106 Medalles en total (Or, Plata i Bronze) per als vins catalans més 52 Recomanacions al International Wine Challenge 2017
vins
16/05/2017
A més, el blanc més exclusiu del celler ha rebut també una Gran Medalla d'Or durant el Certamen | D'entre més de 9.000 referències, Raimat 100 s'ha alçat com el millor vi blanc internacional
marketing digital
07/05/2017
Amb descompte especial pels lectors de Cupatges, un 15% fins el dia 15 de maig amb el codi d’oferta PR15CU
mercats
Fotografia: Quico Ortega
02/05/2017
Extracte traduït de l'article publicat per Eva Bernabé el passat 21 d'abril sobre la 1a Jornada de la Interprofessional del Vi: Reptes i Oportunitats, Recuperar el consum del vi a Espanya
denominacions d'origen
28/04/2017
Les dades presentades pel Consell Regulador de la DO Penedès mostren una pujada en tots els principals mercats vinícoles
CETT
25/04/2017
Article de Mercè García, Coordinadora de Cursos d'Extensió Universitària de Restauració del CETT-UB
recomanacions
07/04/2017
Recomanem 7 vins blancs que han passat uns mesos per bóta | Des d'Alella fins a la Terra Alta, passant pel Penedès o pel Priorat, els 7 vins mereixen un reconeixement per la seva gran qualitat
Pàgina 2 de 7