curiositats sobre el món del vi i la gastronomia
moto-bar Torelló
Imatge il·lustrativa
05/03/2021
La “moto-bar” servirà com a punt de trobada i tast pels visitants del celler.
novetats de vins catalans
Imatge il·lustrativa
04/03/2021
Es tracta d'un vi brisat, ecològic i 100% garnatxa blanca que ja es pot adquirir online o al mateix celler per 15€ | Els beneficis del projecte es donaran a la Fundació Alba Futur i l’Associació Quilòmetre Zero, que treballen contra l’exclusió social
Les aromes del vi
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech | Vinyes Domènech
Jordi Bes
04/03/2021
Arrenca un estudi de l'Incavi i cinc cellers catalans per investigar la relació entre les característiques que percebem en el vi i la biodiversitat de l'entorn | En una copa podem trobar olor de fonoll, romaní o altres plantes i ara s'aspira a donar-hi una explicació científica
vins negres catalans
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
03/03/2021
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
03/03/2021
Celler Masroig presenta la segona edició del seu Room Escape virtual per gaudir del celler des de casa vostra durant aquests temps de restriccions.
Jaciments arqueològics
Imatge il·lustrativa
Ruth Troyano
02/03/2021
Trobem una sèrie de retalls que son rases de vinya i d’altres arbres fruiters i al seu interior hi va aflorar molt de material antic, amb centenars de fragments ceràmics... | Podem afirmar que a les comarques de Lleida hi ha evidencia de traces agrícoles ibèriques
Imatge il·lustrativa
Foto: Vinícola de Nulles
01/03/2021
La Vinícola i Secció de Crèdit Sant Isidre de Nulles Sccl, l’Agrària i Secció de Crèdit Espluguense Sccl i l’Agrícola de Calafell Sccl, s’uneixen al grup | 15 són ja les cooperatives adherides al grup
Gastronomia
Imatge de la campanya «Xefs»
Imatge de la campanya «Xefs» | Estrella Damm
01/03/2021
La campanya "Xefs" vol transmetre el compromís del sector per continuar sent la gastronomia més reconeguda del món
DO Pla de Bages
El Raw Picapoll i el Raw Mandó de Collbaix Celler el Molí.
El Raw Picapoll i el Raw Mandó de Collbaix Celler el Molí. | Collbaix
01/03/2021
El celler manresà acaba de presentar dos nous vins, el Raw Picapoll i el Raw Mandó, en el que és una nova línia de vins experimentals
coronavirus
Imatge il·lustrativa
Foto: Alimentària
27/02/2021
Algunes empreses del sector participaran en el Gastronomic Forum Barcelona a l'octubre
Imatge il·lustrativa
Foto: Família Torres
Xavi Ayala
26/02/2021
Vins blancs pel peix i negres per la carn? Vins rosats per pasta i per pizza? Formatges curats amb vins negres? Doncs no. Aquestes són afirmacions falses o en alguns casos, molt discutibles.
Imatge il·lustrativa
26/02/2021
Els guanyadors s’han donat a conèixer en una gala telemàtica que s’ha pogut seguir a través de Youtube i Zoom
Novetats de Vins Catalans
Imatge il·lustrativa
25/02/2021
El gran contrast tèrmic entre dia i nit i el clima continental li aporten més intensitat de sabor, aroma i fruita.
vins catalans de la setmana
Imatge il·lustrativa
23/02/2021
Aquesta setmana us proposem un vi blanc del Massís del Garraf, un negre empordanès i un cava de Sant Martí Sarroca
Imatge il·lustrativa
23/02/2021
El “Montargull criança amb tap de suro” de Miquel Pons obté 92 punts a la revista Decanter
mercats
Sega d'un camp d'ordi als Hostalets de Balenyà.
Sega d'un camp d'ordi als Hostalets de Balenyà. | Adrià Costa
22/02/2021
El sector del vi i el cava és un dels més castigats pel tancament de bars i restaurants l'any 2020 | Tot i la covid-19, es va arribar al nou rècord d'11.435,01 milions d'euros en vendes internacionals del sector agroalimentari, un 6,62% més que l'any anterior | Catalunya és líder al conjunt de l'Estat amb el sector carni encapçalant el gruix de les vendes a l'exterior
The Wine Truck
Jonatan Munuera i Sara Ferández
Jonatan Munuera i Sara Ferández | https://www.instagram.com/lish_photo
Ruth Troyano | 1 comentari
22/02/2021
Sara Fernández: “Oferim tastos de vins, a copes i per ampolles, i estem disposats a participar en esdeveniments públics com pop-up’s, festivals, fires, concerts i esdeveniments culturals com un Sant Jordi, o privats per a cellers i allotjaments, oferint un servei personalitzat i a mida per a un afterwork, seminari o celebració”
Imatge il·lustrativa
20/02/2021
Cada cap de setmana, de 13.00 a 16.30 hores, al Cava Bar del celler, a Sant Martí Sarroca
Imatge il·lustrativa
20/02/2021
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
vi i tecnologia
La nova eina de l'INCAVI permet fer cerca filtrada per obtenir dades de comercialització del sector dels vins catalans
La nova eina de l'INCAVI permet fer cerca filtrada per obtenir dades de comercialització del sector dels vins catalans
19/02/2021
L'INCAVI presenta una eina de visualització de dades per poder conèixer les xifres de facturació, volum, preu d’ampolla del vi català i comercialització per països dels darrers 4 anys | El valor del vi català contiua a l'alça
Pàgina 1 de 51