Autor/a
Anna Punsoda

Anna Punsoda

Periodista, escriptora i llicenciada en Filosofia

Nascuda a Concabella (1985), vaig llicenciar-se en periodisme i en filosofia i guanyo diners fent traduccions, classes, crítiques i alguns llibres. He après algunes coses. Només demano anys i força per explicar-les amb brillantor.

08/03/2023

Per un nacionalisme feminista

«Cal un projecte orgullosament nacionalista i clarament feminista, que sigui capaç de plantar cara al domini polític, econòmic i cultural espanyol»

04/04/2018

L’oportunitat Jordi Graupera 

«Tothom que fa anys que pica pedra per una República justa, i ho fa sense cobrar o deixant-s'hi diners, hauria de pressionar perquè es fessin aquestes primàries»

07/03/2018

Per què ha tocat fons la política catalana?

«Hem entrat en una espiral decadent de greuges i d'ètica, de confondre justícia i tribunals, i d'omplir-nos la boca de democràcia (quan el que volem dir és llibertat)»

21/02/2018

Per què els homes estimen les dones

«La pregunta és per què els estimem nosaltres. I per què no escriuríem mai un llibre parlant en nom de totes i teoritzant sobre tots ells»

08/02/2018

Paga'm bé i diga'm «puta»

«'Teoria King Kong' és un assaig amb tres virtuts fonamentals: surt de la vida, està escrit amb fúria i és ple de tesis fortes. Convé llegir-lo»

24/01/2018

L'afer Bassets vist per Anna Punsoda

«Una generació d’alts intel·lectuals, lligats al règim del 78, que s’havien fet els pulcres amb la corrupció de Convergència, tramaven penosament per blindar-se de crítiques i conservar el poder»

19/12/2017

Votar dempeus

«Votaré la CUP perquè hi ha una cosa que em fa més por que Rajoy o que Ciutadans, i és que els meus ens neguin la possibilitat de defensar-nos»

05/12/2017

Espanya i l'alienació mental catalana 

«La llibertat passa, en primer lloc, per descolonitzar la ment i per creure’s a fons el dret que tenen les colònies a determinar-se i acabar d’un cop amb la violència de les metròpolis»

11/09/2016

Qui tem un nou tripartit?

«I en comptes de batallar per doblar resultats i fer-se amb l’hegemonia, ploren. Apel·lar als vells tripartits, a les traïcions d’ERC i les travessies al desert, és plorar»

18/07/2016

Salvar la boja

«Quin és el moment d'abandonar algú que no pot gaudir de res i no vol aprendre'n»

04/07/2016

«Estima com vulguis»

«Però a més estimar, donar-se, cuidar sense voler dominar o que et dominin, costa molt. Tant, que només faltaria que et limitessin les opcions per qüestions de desig i sexes»

El més llegit