Turisme

1.250 persones visiten les explotacions agrícoles i ramaderes de la Cerdanya durant l'agost

L'èxit de la iniciativa pilot d'aquest tipus d'activitat supera totes les expectatives

| 03/09/2017 a les 08:55h
Arxivat a: Societat, Cerdanya, explotacions agrícoles, turisme, Patronat de Turisme de la Cerdanya
Visitants al Mas Cal Gintó de Mosoll | Turisme Cerdanya
Durant aquest mes d'agost, vuit explotacions agrícoles i ramaderes de la Cerdanya han obert les seves portes a 1.250 visitants, que han pogut conèixer de primera mà el dia a dia de les feines del camp i degustar els productes que s'elaboren en aquests emplaçaments, tals com iogurts, mel, ous, carn de vedella, compota de poma o verdures.

El perfil dels visitants, segons Turisme de la Cerdanya, ha estat el de famílies amb nens "amb ganes de saber com s'elaboren els productes que mengem, quines gestions es fan amb els animals de les granges i els ramats, i quina relació hi ha entre l'activitat agrícola i ramadera amb el paisatge i l'entorn que caracteritzen la Cerdanya".

Un munt d'activitats disponibles per als visitants

Els titulars de les explotacions han convertit casa seva en una activitat de turisme d'experiències, on han pogut donar menjar als animals, veure com es munyen les vaques, gaudir d'un tast de vins amb maridatge amb formatges cerdans, descobrir com les plantes es cuiden les unes de les altres, mirar al cor d'una arna d'abelles, veure la transformació d'una explotació ramadera tradicional cap a una empresa agroalimentària puntera i com fa els primers passos una formatgeria de nova creació.
 

Visitants a la Vinya de Llívia. Foto: Turisme Cerdanya


Entre l'oferta de visites s'hi troben explotacions que representen àmpliament la varietat de productes de la comarca: producció d'ous ecològics i carn de vedella ecològica a Cal Grauet de Saga, carn de vedella ecològica a Cal Calsot de Montellà, producció de poma d'alta muntanya, xais, vedella i horta al Mas Cal Gintó de Mosoll. A Puigcerdà s'han fet visites a Ca l'Alzina, una explotació de vaques de llet que produeix iogurt, flam i mató artesanal exquisit. A Éller s'ha pogut visitar La Formatgeria d'Éller - 30 Cabres, una explotació als seus inicis amb l'objectiu d'elaborar formatge amb llet del mateix ramat de cabres. També han obert les seves portes El Verger Cerdà, un hort de permacultura que forma part del Cerdanya EcoResort de Prullans. A Cal Perna de Bor s'ha pogut veure com es produeix la mel d'alta muntanya. I finalment La Vinya de Llívia un projecte engegat per una parella d'enòlegs amb la il·lusió de recuperar el cultiu de la vinya d'alçada a Cerdanya.

"Un gran èxit"

Aquesta iniciativa és considerada un "gran èxit" per part del Patronat de Turisme de la comarca. Es destaca que aquesta bona rebuda "ha estat fruit de l'esforç i col·laboració estreta entre les diferents explotacions, totes les oficines de turisme de la comarca i el Consell Comarcal de la Cerdanya".

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
L'alcalde de Llívia, Elies Nova, a la dreta de la fotografia en una imatge d'arxiu. | Ivan Sanz
01/01/1970
Dolors Bassa, cap de llista d'ERC a Girona per al 21-D
Mesa electoral | Martí Albesa
01/01/1970
Una desena de llistes sense representació parlamentària concorrerà a les eleccions al costat dels principals partits
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont a la manifestació per reclamar l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart | Adrià Costa
01/01/1970
Les candidatures de Puigdemont i Junqueras acorden uns compromisos compartits en els programes del 21-D que ara han de negociar amb la CUP | Les llistes també reclamarien la llibertat dels presos, la fi del 155, la retirada dels "piolins" i un compromís de Rajoy davant la comunitat internacional de respectar els resultats
01/01/1970
El magistrat que investiga la violència policial durant el referèndum insta el cos a detallar les funcions de cada agent i a facilitar els números d'identificació
01/01/1970
Una delegació xinesa va voler incloure el tema català en l'agenda de l'última trobada amb la delegació del Parlament Europeu