Aquesta notícia es va publicar originalment el 16/04/2007 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Comunicat de presentació emès per directe!cat
«directe!cat, neix el primer diari digital amb independència»
Després de prop d'un any de maduració, l'empresa de noves tecnologies Tirabol ha pogut inaugurar avui el que vol ser un referent en la comunicació digital en català, el Directe!cat. Aquest nou mitjà d'informació digital vol ser "punta de llança" de les reivindicacions socials i nacionals del nostre país.
El director del projecte, Joan Camp, ha afirmat que "a l'any 2007 el món dels mitjans de comunicació ha canviat molt: la irrupció d'Internet ha modificat completament el món periodístic, l'aquí i ara guanya tota la força i tota la rellevància". Camp ha afirmat que "els mitjans digitals estan agafant ràpidament més pes, impactes, i per tant, més inversió publicitària".
directe!cat vol ser, per tant, un mitjà d'impacte ràpid, però també de generació d'opinió. "Com a mitjà digital volem ser referents en català. I aprofitarem, sense dubte, les grans possibilitats d'interacció massiva que ens ofereix Internet. Farem participar els lectors perquè volem que també formin part del nostre Diari".
directe!cat serà també un punt de referència no només per l'òptica de país, sinó també per la proximitat al ciutadà, que sovint es troba a faltar en els grans mitjans. directe!cat centrarà el seu àmbit d'actuació prioritari en la política, les notícies internacionals, però no deixarà de banda temes importants com els esports, la cultura o bé la societat.
A més, el diari integra indirecte!cat, la primera xarxa de blocs de qualitat en català. Per tant, serà el primer diari digital que separarà informació directe!cat d'opinió, que estarà inclosa a indirecte!cat. Aquests blocs els mantindran personalitats destacades de la societat catalana, com la plataforma social Els Altres Andalusos, l'arquitecta Ariadna Alvarez, l'editora Montserrat Terrones o Diego Arcos, president d'Immi.cat. En l'àmbit dels historiadors, Antoni Abad, o el televisiu Oriol Junqueras hi escriuran, entre d'altres. A nivell econòmic, Joan Costa Font, professor de la London Economics of School, Elisenda Paluzié, economista i l'autodenominat Col·lectiu 21 de gener. El periodistes David Bassa, Sergi Sol, Jordi Castañeda i Jordi Creus també seran opinadors del diari, juntament amb Xavier Vinyals, president de la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes, i altres personalitats rellevants de la societat dels Països Catalans, que s'aniran ampliant properament.