Aquesta notícia es va publicar originalment el 24/01/2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El restaurant Osteria da Luca, situat en ple cor de Venècia, ha estat sancionat amb una multa de 20.000 euros per cobrar un preu desorbitat per l'àpat de quatre estudiants japonesos, segons informa el diari local La Nuova Venecia. Els joves van haver de pagar 1.145 euros per quatre filets, un plat de peix fregit i dues copes de vi negre, tal com ja va publicar aquest mitjà.L'establiment mostra a la seva entrada la marca de qualitat "Venice Quality Food", un logo que atorga l'Associació d'Establiments Públics (AEPE) amb el patrocini de l'Ajuntament de Venècia, per valorar els restaurants de qualitat.
El cas ha sacsejat l'opinió pública i ha aixecat tota mena de crítiques. L'escàndol va arribar fins i tot a l'alcalde de la ciutat, Luigi Brugnaro, que el va qualificar com un “episodi vergonyós”. “Farem tot el possible per castigar els culpables”, ja va alertar, com així ha estat.
Els afectats, com és tradicional en la cultura japonesa, van acatar l'ensarronada sense dir res. Tot i això, més tard van traslladar-se a una comissaria de Bolonya, on resideixen, on van presentar una denúncia per frau. Van mostrar el rebut de la targeta de crèdit, però no la factura fiscal, que el restaurant els va negar.
La notícia va sacsejar la premsa local i un periodista del diari Il Gazzettino va decidir fer una prova per demostrar l'estafa. El reporter es va presentar a l'establiment fingint que era un turista i va pagar 82,80 euros, preu que incloïa una ampolla d'aigua de 4 euros i 10,80 euros pel servei.
El abuso en los precios a los #turistas es el pan nuestro de cada día en #Italia
— CIEM - Info y Emerg (@Cieminfo) 23 de gener de 2018
Les cobran 1.145 euros por cuatro filetes y un plato de pescado
Cuatro turistas japoneses denuncian al restaurante veneciano por la salada cuentahttps://t.co/Qxy8reVh24 pic.twitter.com/KWaCTmDcnp