Aquesta notícia es va publicar originalment el 17/07/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
First Dates té com a punt de reunió dels participants que busquen parella la hipotètica taula d'una restaurant. Al seu voltant, els participants entaulen una conversa inicial que els portarà a decidir si han trobat o no la seva mitja taronja. Tot, acompanyat d'un menú gastronòmic que passa més o menys desapercebut.A la carta d'aquesta temporada del programa triomfen alguns plats com “somni tropical” o “ànima afrodisíaca”, explica Yolanda Martín en una entrevista a El Mundo. Aquests noms atractius es tradueixen com a un tàrtar de salmó sobre guacamole i en unes cloïsses a l'estil oriental, condimentades amb canyella i jengibre. Els concursants també tenen altres opcions, totes molt excitants: “enroc de l'amor”, que és un pastís de verdures a l'estil provençal; “alè mediterrani”, una ensalada capresse amb cruixent de plàtan i aroma de menta; “amor gallec”, pop sobre crema de patata i camembert; “línia d'amor”, espaguetis al pomodoro amb oli verd i parmesà... I fins a 12 opcions entre les que cada comensal ha d'escollir un primer i un segon plat, i un postre per acabar.
Però... es menja bé a First Dates? Segons un reportatge del diari El Español, els participants coincideixen en dos punts: les racions són pràcticament degustacions i la copa gairebé s'omple sola durant tota la vetllada. O el que és el mateix, els concursants es poden quedar amb gana però no amb sed, ja que tenen barra lliure de tot. Així parlen més, esclar.
Com que el programa es grava en diversos torns, segons l'horari, el concursant pot necessitar un àpat més abundant o més lleuger. Adrián, un dels participants, explica que va menjar “gnocchis i carrillera” a mig matí i que tot estava molt bo. També va provar els famosos còctels de Matías: “Em vaig beure dues caipirinhes i no deixaven d'omplir-me la copa de vi”.
Per al torn de migdia, però, potser caldria una mica més de menjar. “Jo em vaig quedar amb gana”, explica l'Alberto. “Allà volen que parlis, no que mengis, i per això tens la copa sempre plena”, afegeix.
“La carta és molt exòtica”, explica un altre concursant. “Jo vaig demanar un tàrtar de salmó, que era un tros mínim, i uns tortellinis de crema, que n'hi havia quatre de comptats”, assegura.
En una mateixa línia s'expressa un altre concursant, el José Manuel: “Les racions són petites perquè volen que donis joc, no et passaràs tota l'estona mastegant, que a més pot ser desagradable”.
I és que els participants ho tenen clar. El menú gastronòmic és un component secundari, allà no van a sopar sinó a fer televisió. “És veritat que et quedes amb gana, però allà vas a gravar un programa en un suposat restaurant, que en realitat és un plató”, explica. "Jo vaig demanar un filet de vedella que era com una minihamburguesa. I si t'hi fixes, enfoquen molt poc els plats”, conclou.

Carlos Sobera és el presentador del programa. Foto: Cuatro