Google reclama 100.000 euros a un nen de 12 anys que volia ser «youtuber»

| 03/10/2016 a les 16:36h
Arxivat a: Internet, Google, AdWords, youtube, youtuber, Torrevieja
Aquesta notícia es va publicar originalment el 03/10/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Arxiu ND


Google reclama 100.000 euros a un nen de només 12 anys de Torrevieja en concepte de publicitat de la seva pàgina web. El menor volia fer-se "youtuber" i cobrar pels seus vídeos. Tot i això, amb un amic de 15 anys, en lloc d'obrir un compte d'aquestes característiques, van obrir-lo d'AdWords, un servei ofereix per publicitar-se un mateix. Llavors no rebien diners, sinó que acabaven pagant ells per promocionar i posicionar els continguts del seu web.

Segons el que declarat la família a La Información, la causa, a banda de l'evident error, és la facilitat amb què es poden contractar aquests serveis a través d'Internet. I el cert és que només es necessita la pàgina web que es vulgui promocionar, un correu electrònic i un compte bancari.

La mare va explicar al mateix mitjà que el seu fill estudia primer d'ESO i que va començar-li a dir que comprarien moltes coses amb els diners que estaven aconseguint a Internet. "No li faig fer massa cas. Vaig pensar que era una cosa de nens", explica, tot recordant que li va dir que "volia ser youtuber".

A principis d'agost, el banc va alertar Inma Quesada que Google Ireland estava ordenant cobraments des del compte del seu fill, del qual el menor era titular i amb el que va obrir l'AdWords. Alguns eren de 50 euros, altres de 100, 150, 638, 915 o 1.500 fins als 18.000 en una setmana. Però el màxim va arribar dilluns 26 de setembre, quan l'empresa va facturar-los 78.000 euros. Per tant, la família deu ara més de 100.000 euros a la multinacional.

Els pares no entenen com és que la companyia no es va estranyar del que estava passant: una pàgina web rudimentària allotjada en un proveïdor gratuït i amb uns continguts poc professionals pagant desenes de milers d'euros en publicitat.
Ara, la família s'ha posat en contacte amb un informàtic i un advocat per veure com poden aconseguir que els treguin els càrrecs.

COMENTARIS

Sobre Google
Llimona, 03/10/2016 a les 21:01
+7
-1
Treballo al servei d'atenció de Google Play i, en general, Google no posa gaires trabes a l'hora de tornar diners de compres fetes per menors d'edat sense el consentiment dels pares, especialmente el primer cop (he arribat a veure reintegraments de fins a 13.000€, com és lògic els diners que et pots gastar a Google Play són menors).

AdWords és un departament different, així que no sé quines polítiques tindran, però estic segura que seran igualment flexibles i comprensius amb el tema. Molt probablement contractar un advocat és completament inecessari.

Ara bé, em fa molta gràcia aquests pares que truquen perquè els seus fills els han robat la tarjeta de crèdit i s'han gastat 500 o 600 euros en jocs i comencen a cridar-te, cagar-se en la teva família i culpar a Google. Primer, perque ni jo ni cap dels meus companys tenim cap mena de poder de decisió sobre les polítiques de Google. Després, a nivell pràctic, per aquestes tres consideracions:

1r: Com bé diu la noticia, necesites tenir una tarjeta de crèdit (en el cas d'adWords un compte bancari). Si el teu fill et roba la tarjeta o els detalls del teu compte, és culpa teva i no de Google. Jo, amb 12 anys, no tenia accés a cap compte bancari. Si tu, activament dones aquestes dades al teu fill perquè les posi a internet sense preocupar-te d'on, és totalment responsabilitat teva.

2n: Al igual que a la notícia, sovint truquen pares que han estat rebent càrrecs des de fa MESOS. Si veus que t'arriben càrrecs de Google que no saps d'on venen, per què trigues tant a parlar amb el teu fill, trucar al banc perque tornin els rebuts o directament trucar a Google? El banc va alertar la mare a principis d'agost i quasi dos mesos després, quan la mare va rebre el càrrec de 78.000, la família encara no havia contactat amb Google per eliminar el compte d'AdWords del seu fill! És que m'aposto a que ni tan sols havia parlat amb el nen o demanat al banc que retornés els càrrecs de Google i no n'acceptés més...

3r: Per obrir un compte d'AdWords o pagar amb tarjeta de crèdit o PayPal a Google Play, has de ser major d'edat. Si un menor es crea un compte, és sempre sota la responsabilitat dels pares o tutors legals que són els que hauríen de supervisar els menors. Diuen que "és molt fàcil fer compres per internet". És força més complicat obrir un compte a Google AdWords, fer tota la configuració i posar totes les dades del teu compte bancari que, per exemple, pagar un bitllet d'avió un hotel o un curs on-line que només has de posar el número de la tarjeta i acceptar.

I, a més, contactar amb Google és facilíssim, només has d'escriure al buscador de Google el producte amb el que necessites ajuda (en aquest cas Google AdWords) i la paraula contactar o similars. Pots contactar amb l'equip per telèfon a un número GRATUIT, xat o e-mail. La resposta és en un plaç de 24 hores màxim.



Tots els productes de Google en el que et pots gastar diners (com Youtube, Google Play, AdWords, Apps for Work, etc), disposen d'assistència telefònica i per e-mail. Els productes gratuïts, com Gmail o Google Maps, disponen d'un fòrum obert on pots plantejar els teus dubtes i un especialista et contesta.
Mare: NO LI FAIG FER MASSA CAS
Anònim, 04/10/2016 a les 08:39
+2
-1
El que em fa més por d'aquests pares és quan a la noticia diu
"i que va començar-li a dir que comprarien moltes coses amb els diners que estaven aconseguint a Internet. "NO LI FAIG FER MASSA CAS", Que el seu fill només té 12 anys, podria haver estat una cosa molt pitjor (pornografia infantil per exemple).
Que paguin els serveis prestats i fi de la notícia.
per Llimona - Sobre Google
DARTH, 04/10/2016 a les 10:42
+0
-3
Molt cert que quan erets menor, no tenies targeta de credit ni moltes coses que ara gaudim. Els nostres avis no tenien ni tele. Però avui tenim serveis gratuits que et reclamen una targeta de credit.

Com molt bé deus saber, aqui aquests 2 mesos passen molt ràpid i els bancs, acostumen a notificar aquests gastos quan ja no queden diners al compte i a sobre estant de vacances. Per altra banda, els pares i tutors acostumen a possar més energia en preparar la tornada a l'escola per poder aprendre matemàtiques (per que no et timin), idiomes (per comunicarte amb google ireland)....

Si tantes vegades has vist tu mateixa que feu carrecs a menors, possiblement google hauria de posar algun tipus de barrera identificatoria, ja que dels que s'els hi retornen els diners no crec que arribin al 10% dels casos. Ja que reclamar a les grans companyies acostuma a ser bastant esgotador.

Crec que no hauries d'expresar la teva opinió si agafen un advocat o no, ja que formes part d'un dels interessats. Google segur que té molts advocats per tot el món (no només a irlanda on paguen els impostos, segurament aconsellats per advocats)

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Un telèfon amb Whatsapp
Un telèfon amb Whatsapp | Flickr
La popular aplicació de missatgeria instantània inicia una nova etapa
Una abella
Una abella | PIxabay
Un estudi arriba a unes sorprenents conclusions
El Seat León lidera el rànquing de cotxes més venuts a l'Estat
El Seat León lidera el rànquing de cotxes més venuts a l'Estat | NacióMotor
Les matriculacions de turismes a Catalunya cauen un 2,8% durant l'any passat
Greta Thunberg, davant del Parlament suec
Greta Thunberg, davant del Parlament suec | Twitter
Amb només 15 anys, Greta Thunberg ha aconseguit que el seu discurs faci la volta al món
La misteriosa daina blanca dels Aiguamolls
La misteriosa daina blanca dels Aiguamolls | Josep Espigulé
Sorprenent troballa dels Agents Rurals mentre feien el cens a la zona
Una copa de vi
Una copa de vi | Pixabays
El catedràtic en Medicina Preventiva i Salut Pública i professor de la Universitat de Navarra, Miguel Ángel Martínez-González, ens dona la resposta
detenció de Puigdemont
Carles Puigdemont, a la sortida de la presó de Sardenya
Carles Puigdemont, a la sortida de la presó de Sardenya | ACN
24/09/2021
La maniobra de Llarena no convenç la Cort d'Apel·lació de Sàsser, a Sardenya, que deixa Carles Puigdemont en llibertat sense mesures cautelars
detenció de Puigdemont
Carles Puigdemont sortint de la presó de Sardenya
Carles Puigdemont sortint de la presó de Sardenya | Junts
24/09/2021
L'expresident assegura que la decisió de la justícia europea és "claríssima" però Espanya "no perd mai l'oportunitat de fer el ridícul". L'eurodiputat de Junts està citat a declarar el 4 d'octubre
procés català
Manifestació a Plaça Sant Jaume contra la detenció de Puigdemont
Manifestació a Plaça Sant Jaume contra la detenció de Puigdemont | Gala Espín
24/09/2021
800 persones, segons la Guàrdia Urbana, es concentren a la plaça Sant Jaume de Barcelona
LA MERCÈ 2021
Trobada castellera de La Mercè al Passeig de Gràcia
Trobada castellera de La Mercè al Passeig de Gràcia | ACN
24/09/2021
El retorn coincideix amb l'aprovació del nou protocol que permet assajar en grups de fins a 160 castellers
Un senyor de Barcelona
Programa de les festes de la Mercè 1984
Programa de les festes de la Mercè 1984 | Toni Vall
24/09/2021
«Abans, si el cartell no era del tot del seu gust, s’ho empassava i aquí pau i després glòria. Hi ha dos factors que fan que ara això no sigui així: les xarxes socials i Ada Colau»
VOLCÀ CUMBRE VIEJA
Volcà Cumbre Vieja de La Palma en erupció
Volcà Cumbre Vieja de La Palma en erupció | Europa Press
24/09/2021
El Cumbre Vieja obliga a desallotjar tres municipis més, tot i que la lava avança molt lentament