Aquesta notícia es va publicar originalment el 02/07/2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Als anys 80 es va descobrir el forat a la capa d’ozó, una de les principals amenaces ambientals causada per l’home. Aquesta capa fa de filtre per protegir-nos dels rajos ultraviolats del Sol que poden resultar perjudicials per a nosaltres. L’esforç mundial tant de governs com d’indústries ha permès evitar l’expansió del forat, i per primera vegada en 30 anys la capa ha guanyat terreny, segons una investigació publicada a la revista Science.
Els clorofluorocarbonis (CFC) són les molècules responsables de la destrucció de la capa d’ozó o estratosfèrica. Els CFC provenien dels esprais, els sistemes de refrigeració o els productes de neteja en sec de l’època dels 80. L’any 1987 es va firmar un protocol d'àmbit mundial a Montreal (Canadà) per acabar amb l’ús de CFC amb l’objectiu de frenar el forat de la capa i poder-la recuperar.
El forat de la capa, situat sobre l’Antàrtida, s’ha reduït en més de 4 milions de quilòmetres quadrats des de l’any 2000. Però encara queda feina per fer, ja que el forat no es tancarà fins a mitjans de segle, segons els investigadors que han elaborat l’estudi.