1 de 10
Opinió

Berga necessita un canvi de rumb: El Canvi en Positiu

per Abel Garcia, Berga | 17 de març de 2023 a les 15:15 |

«Un canvi en positiu és no tan sols possible, sinó també necessari al nostre municipi. Tenim projecte, il·lusió i experiència per portar un canvi de rumb a Berga»

Durant els darrers 4 anys, he tingut l’honor de poder representar a la ciutadania de Berga com a regidor al consistori del nostre municipi. Han estat 4 anys d’un treball dur i constant, per tal d’estar a l’altura de les expectatives de la gent que em va fer confiança, i amb la convicció d’haver fet el possible per retornar a la ciutadania una millor ciutat quatre anys després d’agafar aquesta responsabilitat. Ben orgullós, puc dir en aquest sentit que he treballat al màxim per aconseguir ser la veu d’aquells que volen una alternativa de progrés al (des)govern de la CUP i ERC.
 

Malauradament, els 4 anys amb la CUP de nou al capdavant de l’ajuntament han estat desastrosos per a la ciutat. Els problemes són incomptables, des de la mala gestió de la residència (que encara avui arrossega problemes), a la deixadesa en temes tan importants com la neteja, el manteniment dels nostres carrers o la seguretat en alguns punts de la ciutat. Per si no n'hi hagués prou, no tan sols el nostre municipi ha entrat en una lenta i constant decadència i deixadesa, sinó que s’ha renunciat a buscar noves oportunitats, arribant a perdre subvencions i ajudes que ja estaven adjudicades per no haver presentat la documentació necessària, per no executar en els terminis corresponents o no haver fet l’esforç per concórrer a altres subvencions que municipis propers hi han accedit. Fins i tot, com a conseller comarcal, vaig insistir a invertir amb projectes com la pista d’atletisme (pactada als pressupostos del 2020) o les estacions d’autocaravanes, que van marxar a altres municipis després que el govern municipal es fes enrere i no els volgués acollir. A més a més, en els darrers compassos de la legislatura, les seves pràctiques s’han tornat antidemocràtiques. A tall d’exemple, pel darrer ple ordinari, com a regidor se’m va donar informació sobre els punts del ple una setmana a posteriori de la resta de grups municipals.
 

Arribats fins aquí, encarem un final de legislatura que ens deixa moltes ombres i poques llums. La nostra ciutat encararà ben aviat unes eleccions on s’hauran de posar sobre la taula temes vitals per a la vida quotidiana de la nostra gent, com el manteniment dels carrers i parcs infantils, el repte de millorar la seguretat i la neteja en alguns punts o fer de nou una Berga amb oportunitats econòmiques a la que els joves es puguin quedar a viure.
 
Malgrat totes les dificultats, enfronto aquest final de legislatura il·lusionat, amb la seguretat d’haver estat la veu de l’alternativa a la CUP dins el consistori. Tinc el projecte, l’experiència i la il·lusió per a optar a liderar la nostra ciutat. Hi ha molta feina a fer: reactivar l’economia berguedana i buscar noves oportunitats, reorganitzar i arreglar serveis tan bàsics com la neteja o, simplement, oferir a la ciutadania de Berga una millor gestió municipal en conjunt. El projecte que represento no és, ni serà, un projecte en contra de ningú. És un projecte en positiu. És un projecte a favor de Berga. No perdré el temps en falsos debats que no ens porten enlloc, defenso la política que suma, la del consens, la que fuig de batalles i confrontacions. Soc humà i em podré equivocar com tothom, però no deixaré de buscar el millor per Berga i en la millor manera possible.
 
El pròxim dissabte, 25 de març, tindré la sort d’estar acompanyat per en Salvador Illa a l’acte de presentació de la meva candidatura. Allà donaré el tret de sortida a la precampanya electoral per convèncer i motivar el màxim de gent possible que un canvi en positiu és no tan sols possible, sinó també necessari al nostre municipi. Tenim projecte, il·lusió i experiència per portar un canvi de rumb a Berga, per a tornar a fer-la una de les grans capitals de la Catalunya Central. Aviat començarà una nova legislatura que esperem pugui ser molt més fructífera i porti el canvi en positiu a la ciutat.
 

 

Abel Garcia
Abel Garcia (La Pobla de Lillet, 1977). Alcaldable a Berga pel PSC. Portaveu i regidor del PSC a l'Ajuntament de Berga des del 2019. Actual vicepresident tercer del govern del Consell Comarcal del Berguedà, i conseller de les àrees d'Esport i Joventut, Transports i Mobilitat, Turisme actiu i Participació. En l'anterior legislatura, ja va ocupar la cartera comarcal de Transport. Paral·lelament, desenvolupa tasques com a cap d'Esports a l'Ajuntament de Mollet del Vallès.
@abelgama77
Més articles de l'autor
17/03/2023

Berga necessita un canvi de rumb: El Canvi en Positiu

Participació