Incinereu-vos

"L'última ocurrència, vestint-la de verd; perquè heu sentit que està de moda, serà cremar residus. Com no se'ns havia acudit abans?"

per Ferran Sayes, 15 d'octubre de 2019 a les 18:58 |
El poder suprem i absolut, incapaç ni de gestionar ni de deixar anar els fils que fa massa que manega troba una gran oportunitat per continuar construint el món a imatge i semblança seva.
 
No esperaven que milloréssiu res, ja us coneixem, però com a mínim deixeu d'hipotecar el futur d'aquells que encara en tenen. El sou que us assignen, o us assigneu, el donarem per ben invertit si deixeu de decidir coses, si deixeu de fer coses.
 
N’hi ha molts que ja us coneixem, no per això no deixa de sorprendre la vostra capacitat d'administrar les vides de tanta gent, de jugar amb els vots com si fossin cartes, amb un gintònic sobre la taula i una cigarreta fumejant entre els dits.
 
El vostre cinisme i la vostra ineptitud aclaparen, i alhora expliquen moltes coses. Tot seria com un acudit dolent si no fos perquè sou tan sols la punta d'un iceberg que amaga les grans vergonyes del país i el món sencer. 
 
Sou aquells del "parlant ens entendrem" però només parleu vosaltres, sou aquells que us feu venir bé el calendari electoral i els diners dels amics, sou aquells que us cobriu entre vosaltres amb una vergonyant actitud sectària.
 
Per defecte menysteniu la diferència, intentar entendre-la suposaria un nivell que no esteu capacitats per assolir. Mai assumireu que governeu al segle XXI com ho feien al XIX, mai demanareu perdó, perquè mai us equivoqueu.
 
No us equivoqueu quan parleu de gestió de residus i aboqueu els residus al riu, no us equivoqueu quan taleu un bosc de ribera per netejar el riu sense netejar el riu, no us equivoqueu quan feu desaparèixer un vídeo d'un ple municipal, no us equivoqueu quan prometeu coses i no les compliu, no us equivoqueu quan destineu diners de turisme a coses que no son turisme, no us equivoqueu quan parleu de reduir residus i al mateix temps de fer-ne un negoci... no acabaríem, no acabareu, però son coses amb les que haureu de conviure vosaltres mateixos, no nosaltres.
 
Podeu fer veure que sabeu el que feu i nosaltres podem continuar fent veure que ens governa algú, la realitat però es que tan nosaltres com vosaltres coneixem les intencions que hi ha darrera de tot això, i sento dir-vos que no les permetrem.
 
Tractar la gent com un ramat i fer veure que us importa el més mínim és una habilitat que teniu ben treballada, malgrat tot sabem que en realitat l'única cosa que us importa sou vosaltres mateixos i el vostre cercle d'aduladors cecs, fanàtics i hooligans extemporanis.
 
L'última ocurrència, vestint-la de verd; perquè heu sentit que això està de moda, quan en realitat no teniu ni idea del medi en que viviu, serà cremar residus. Com no se'ns havia acudit abans? En conec uns quants que farien fumera. 
 
Podeu explicar el que us plagui, n'hi ha que ja no us escoltem. Prometeu el que sigui, ja no us creurem. Si no teniu al cap un futur digne i sostenible, per al territori i per a la gent que hi viu, llavors aparteu-vos i deixeu que d'altres assumeixin els reptes. Deixeu de contaminar-nos, deixeu de mentir, deixeu pas, deixeu de cremar futurs.

 

Ferran Sayes
Ferran Sayes Jato (Buenos Aires, 1980). És, fonamentalment, persona. Geògraf de carrera i professió i tripulant d’avió fracassat. Argentí per naixement i berguedà dilatadament temporal. Com a bon pre-pirinenc camina i passeja per les muntanyes tot gaudint de la natura, és a dir, l’estima i la practica. Ha publicat molt pocs llibres perquè es dedica a altres coses. Té força traça amb les manualitats i és molt bo passant l’aspiradora. Ocasionalment fa de guia a la Mina de Petroli de Riutort, i de tant en tant, per imperatiu del Sistema capitalista del que és captiu, treballa a Barcelona assegut a una cadira.
  
15/10/2019

Incinereu-vos

08/07/2019

Manual per al bon governant

08/11/2018

Al Berguedà triem recular

18/06/2018

Un riu, una pedra i un pal

05/03/2018

Pastilles per dormir ecotranquil

06/11/2017

Para alquilar sillas

29/08/2017

Geranis de marbre

19/06/2017

Berguedana accidental

16/04/2017

El quadre del veí

05/02/2017

​Turisme o èxit

Participació