La urbanització dels Pedregals es torna a posar sobre la taula amb la liquidació del contracte

Amb aquest pas, es pot tornar a convocar concurs per continuar les obres demorades des del 2013

Redacció
08 de juny del 2017
Actualitzat a les 21:16h
Pedregals
Pedregals | Google Street View
La urbanització dels Pedregals de Berga torna a estar sobre la taula, després que el ple extraordinari d'aquest dijous hagi aprovat l'extinció i liquidació del contracte administratiu de les obres que van quedar aturades el 2013 per impagaments. Ha estat per unanimitat, malgrat que la majoria de grups municipals han lamentat la demora, que s'han atribuït entre uns i altres. 

CDC, per la seva part, ha celebrat que es pugui resoldre el contracte per "tancar un capítol i començar el següent", en paraules del seu portaveu, Antoni Biarnés. No obstant això, ha criticat que la CUP porti dos anys al govern de la ciutat, i que durant aquests no s'hagi fet res: "Dic això perquè la veritable urgència de tot aquest assumpte és la gent que ho està patint". De fet, ha recordat, hi ha hagut molta gent que ha hagut "d'hipotecar-se per pagar la quota", o bé malvendre, mentre que altres han hagut de cedir els terrenys perquè no podien pagar, o bé renunciar a un projecte de vida. 

Sobre això, el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, ha contestat que, si bé la CUP porta dos anys tractant aquest tema, CDC hi podia haver treballat des del 2013, quan es van paralitzar les obres. "Perquè ara és molt més difícil engegar que dos anys enrere, això és una evidència", ha dit. 

Per altra banda, ERC també ha lamentat que tot s'hagi "eternitzat tant", i ha demanat més previsió de futur. A més, ha recordat que, durant tot aquest temps, es podria haver fet una "valoració de com estan les obres", i ja hi hauria una part de la feina feta. A més, el PSC ha demanat fer una reunió amb els veïns, al que Camps ha contestat que s'ha esperat a tenir coses concretes: "Jo, el que no volia, era reunir-los a la sala de plens i vendre fum, volia una cosa concreta". 

Amb aquesta aprovació, l'Ajuntament espera poder tornar a posar en marxa les obres quan abans millor, traient el que queda a concurs. Tal com va informar, falta una part de paviments, una altra de moviment de terres a la part de dalt, i una darrera d'electricitat. En total, més de 500.000 euros, dels 2,9 milions pels quals es va adjudicar. 
Arxivat a