Berga desgranarà el recorregut vital de Prudenci i Aurora Bertrana pel Berguedà

“Paradisos rurals” es presentarà dissabte a les 12.00 hores a la sala de plens de l'Ajuntament de Berga

Redacció
09 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:02h

Imatge de Prudenci i Aurora Bertrana


L’Ajuntament de Berga acollirà, el proper dissabte 10 de juny a la sala de plens, l’acte de presentació de “Paradisos rurals”, una obra literària sobre la influència que va tenir la comarca del Berguedà en la vida i obra de Prudenci i Aurora Bertrana. Es tracta, segons ha informat el consistori, d’un esdeveniment inclòs dins de l’Any Bertrana, en motiu del 150è aniversari del naixement de Prudenci, i el 125è del de la seva filla, també escriptora, Aurora. 

El llibre “Paradisos rurals” ha estat editat per Cossetània Edicions i el Centre d’Estudis d’Avià i explica el recorregut dels dos artistes per la comarca. El primer es va deixar seduir pels paisatges berguedans i va portar-hi la família a passar els estius, fugint de les aglomeracions i soroll de la ciutat. Mica en mica, hi va anar trobant la tranquil•litat que buscava, un fet que va plasmar en la seva obra a través de la ploma i el pinzell. Per la seva part, Aurora Bertrana va arribar al Berguedà seguint els passos del seu marit i pares. Quan va tornar de l’exili, va recuperar les amistats berguedanes anteriors a la guerra i va establir vincles amb persones que van esdevenir la seva segona família. En la seva recerca de tranquil•litat, al Berguedà també hi va trobar un paradís per a descansar i escriure. 

El llibre està escrit per Daniel Montañà i Josep Rafart, que formen part del Centre d’Estudis d’Avià. Escriptors premiats en diverses ocasions, i que ja van organitzar unes jornades d’homenatge a la figura d’Aurora Bertrana en motiu dels 25 anys de la seva mort. 

La presentació del nou llibre es farà a les 12.00 del migdia, i comptarà amb la participació dels autors i de l’autora del pròleg, Glòria Granell, llicenciada en filologia catalana, i també experta en les figures de Prudenci i Autora Bertrana.