Les pimes del Berguedà s'interessen per l'economia circular

L'activitat organitzada per l'ADBerguedà busca crear sinergies entre les empreses

Redacció
07 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:51h
Jornada sobre economia circular.
Jornada sobre economia circular. | ADBerguedà
Les petites i mitjanes empreses del Berguedà s’han interessat, aquest dimarts, en l’economia circular, i com aplicar-la per incrementar el seu negoci. Ha estat en una jornada dirigida a empreses i tècnics que s'ha realitzat a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou de Gironella, en què s’ha aportat, als participants, l’experiència, coneixement i les eines per aprofundir en la competitivitat de l’empresa a través d’aquest model. 

Considerant que les societats formen part d’un ecosistema industrial, doncs, s’intenten buscar sinergies entre elles per ser més eficients en l’ús dels recursos i serveis, així com per impulsar noves oportunitats de negoci en l’aprofitament i valorització dels residus. Aquest projecte, per altra banda, avança amb l’assessorament individualitzat a les empreses interessades i l’estudi dels principals residus que es generen a la comarca. Durant el mes de juliol començarà la primera dinàmica de treball conjunta amb totes les empreses del Berguedà que participen en el projecte i aquelles interessades en formar-hi part.

Aquesta jornada està organitzada per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i s’inclou dins el projecte “Economia Circular Berguedà”, que rep el suport dels Projectes Innovadors i Experimentals del Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona.