L'Ajuntament de Gironella estrena una APP mòbil per millorar la participació ciutadana i la transparència

L'aplicació és totalment gratuïta i permet centralitzar en un clic tota la informació i serveis del municipi

07 de juny del 2017
Actualitzat el 08 de juny a les 10:23h
Nova APP sobre Gironella.
Nova APP sobre Gironella. | Aida Morales
L'Ajuntament de Gironella continua en la línia de fomentar la transparència i la participació ciutadana des del propi consistori, amb voluntat d'implicar la ciutadania. Per això, segons han anunciat aquest dimecres en una roda de premsa, s'ha creat una nova aplicació mòbil disponible en Samsung i Apple, que posa a disposició de tothom qui se la vulgui descarregar tot un seguit d'informació i serveis sobre el municipi, que ajudaran a refermar la comunicació en diverses direccions. 

"És una APP innovadora en el contingut, extremadament visual", ha explicat l'alcalde, David Font. A més, ha precisat, és una aplicació "integrada en serveis", és a dir, té tantes subaplicacions com es decideixin instal·lar. En aquest sentit, doncs, en un primer terme ja se n'ha incorporat una sobre actes juvenils, gestionada per l'Associació de Joves, i una altra amb informació sobre les diferents botigues del poble, gestionada per l'Associació de Comerciants. 

La nova aplicació mòbil de Gironella, però, va encara molt més enllà, ha precisat l'alcalde. Es tracta d'un servei connectat a la pàgina web de l'Ajuntament, que s'anirà actualitzant cada setmana, que és molt fàcil d'utilitzar i que, a més, permetrà la participació de la ciutadania de manera activa en la presa de decisions. 

Sobre aquest aspecte, ha explicat, s'ha creat una pestanya que es diu "Cuidem Gironella", en què els ciutadans podran exposar queixes o informar de punts del poble que es troben deteriorats, a mode de "fotodenúncia", ha dit. A més, també es podrà veure en quin moment de tràmits es troba la queixa o aportació, a través d'un semàfor verd, taronja o vermell. Per altra banda, i de cara a la tardor, es posarà en marxa un apartat d'enquestes ciutadanes o consultes participatives per opinar sobre diferents aspectes. 

Informació i geolocalització

Entre els diversos serveis o informacions que ofereix l'aplicació, ha continuat el regidor de Mitjans de Comunicació, Lluís Vall, hi ha les notícies del poble, que es poden filtrar per categories; l'agenda, que es pot vincular a la del mòbil; un apartat de Punt Jove; un apartat sobre comerços; una opció per concertar cita i fer un cafè amb l'alcalde; un mapa de comerços amb ofertes i promocions; un llibret electrònic de telèfons; informació sobre centres de formació, farmàcies de guàrdia o punts DEA; dades sobre transports públics i privats; quines són i com contactar amb les entitats del poble, o bé informació sobre exposicions permanents o equipaments culturals i esportius. 
 

Presentació de l'APP de l'Ajuntament de Gironella. Foto: Aida Morales


A més, també permet que les entitats puguin realitzar instàncies a través de l'APP per demanar espais, sense necessitat d'adreçar-se a l'Ajuntament o fer la instància electrònica, i informa els visitants d'on menjar i dormir, amb un inventari dels parcs i zones de lleure del municipi, tot remarcant, també, les diferents rutes turístiques i històriques disponibles. 

Tot això, ha precisat Vall, a través de la geolocalització, és a dir, amb possibilitat de veure sobre un mapa on es troben tots aquests punts, i també amb notificacions push sobre aquells aspectes més importants o d'última hora. 

Una aposta per la informació

Aquesta aplicació ha estat un dels grans projectes de la Regidoria de Comunicació, que ha comportat un treball "feixuc", ha dit el regidor, tot i que molt productiu i útil, a partir d'ara. L'APP ha tingut un cost de 16.000 euros, i s'ha creat especialment per a Gironella, esdevenint l'aplicació més completa que cap ajuntament actualment té a la comarca. 

Sobre aquesta, ha afegit l'alcalde, volen que sigui una eina "viva", és a dir, que es pugui anar actualitzant, també, amb la col·laboració ciutadana. Per això, han convidat tothom a descarregar-se-la, i a anar informant de canvis concrets, si és el cas. A més, ha puntualitzat Font, no es tracta d'una aplicació només per a gironellencs, sinó també creada per a tothom qui vulgui tenir informació de Gironella. En aquest sentit, ha dit, espera que també sigui útil per a turistes i visitants, així com per molta altra gent de la comarca. 
Arxivat a