El Berguedà, entre les comarques més visitades en la segona edició del Benvinguts a Pagès

La comarca rep més de 1.000 turistes en un cap de setmana replet d'activitats

Redacció
06 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:15h
Participants en la segona edició de Benvinguts a Pagès
Participants en la segona edició de Benvinguts a Pagès | Arxiu BaP
El Berguedà ha estat, en la segona edició del Benvinguts a Pagès, una de les comarques més visitades d'arreu de Catalunya. Així ho han informat els organitzadors d'aquest cap de setmana d'activitats lúdiques, culturals i familiars, en què més d'un miler de persones han passat per les explotacions agrícoles i ramaderes de la comarca, que han obert les seves portes amb visites gratuïtes per explicar com es produeixen els aliments que arriben a la taula. Arreu de Catalunya, han indicat, es calcula que s'han mobilitzat unes 18.000 persones, un augment del 45% respecte de la primera edició, que va registrar 12.500 visitants. 

Amb aquestes dades, han informat, es consolida el Benvinguts a Pagès com la "gran festa del món rural", ha declarat el director general de Prodeca, Ramon Sentmartí. De fet, ha dit, la "gran acollida" que aquesta iniciativa ha tingut entre la ciutadania i el "grau de satisfacció" que s'ha detectat entre els participants fa que es contempli aquesta activitat com a òptima per acostar el dia a dia de pagès a la ciutadania. De la mateixa manera, el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, ha celebrat que ajudi a "dinamitzar el territori", i ha agraït la implicació dels productors: "Un projecte tan ambiciós com Benvinguts a Pagès només és possible amb la implicació de tots els actors del territori, tant públics com privats". Per la seva banda, el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha afegit que cal "reconnectar amb el món rural", i no només per "donar valor" a la feina que fan els pagesos, sinó també per aprendre a "menjar millor". 
 

Participants en la segona edició de Benvinguts a Pagès Foto: Arxiu BaP


En aquesta edició s'ha comptat amb la participació de més de 200 explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres, gairebé 200 restaurants, més de 220 allotjaments, i diverses activitats complementàries. En total, han informat, gairebé 800 propostes diferents repartides per totes les comarques catalanes. Pel que fa als participants, per altra banda, els més habituals han estat famílies de Barcelona o el seu entorn metropolità, amb una valoració de 9 sobre 10 a les enquestes, i amb un feed back important pel que fa al retorn comercial per als pagesos. 

Les comarques que han rebut més afluència de visitants han estat, a part del Berguedà, el Vallès Occidental i l'Oriental, el Ripollès, la Ribera d’Ebre, el Segrià, Osona, el Bages, el Maresme, La Selva, la Garrotxa, la Cerdanya, l'Alt Penedès i l'Alt Empordà. En general, pel perfil de públic familiar amb infants, les explotacions on hi ha bestiar són les que han tingut més èxit. Des de l’organització s’ha apuntat la voluntat de continuar treballant per superar els obstacles geogràfics i aconseguir una distribució més homogènia dels visitants per a properes edicions.
 

Participants en la segona edició de Benvinguts a Pagès Foto: Arxiu BaP