Gironella estableix noves taxes per a la llar d'infants

El nou aparcament de la plaça de l'Estació no només serà per a clients, sinó per a tota la ciutadania

Redacció
06 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:17h

Ple municipal a l'Ajuntament de Gironella. Foto: AjGironella


L'Ajuntament de Gironella ha aprovat aquest dilluns per unanimitat, les noves taxes de les llars d'infants municipals, pactades entre la Regidoria d'Ensenyament i l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA). En aquestes, s'estableix una mensualitat de 176 euros, amb una bonificació del 37,5% pels alumnes empadronats al municipi, que farà baixar el cost fins als 110 euros. Això suposa 2,5 euros més que l'any passat, tot i que, amb aquesta, segons l'alcalde, David Font, s'intentarà "garantir al màxim" les places pels alumnes de Gironella. De fet, ha precisat Font, ja hi ha gairebé totes les places cobertes. Per altra banda, i respecte del menjador, el preu es fixa en 4,95 euros diaris, només 15 cèntims més que l'any passat. 

A més, també s'ha acordat que les reserves de la plaça només es podran allargar durant 60 dies, per tal de donar l'oportunitat a altres famílies perquè puguin matricular els seus fills i que, tal com indica el criteri general, l'Ajuntament cobrirà al voltant del 30% del cost. Actualment, el cost real se situa en 3.770 euros l'any per cada plaça de lactant, i 2.595 euros l'any per les places de P1 i P2. 

També s'han aprovat les taxes d'altres serveis municipals, després que l'Ajuntament hagi assumit la gestió directa de la programació de La Llar, les activitats de piscina i algunes de Festa Major. Respecte d'aquetes, el portaveu republicà, Albert Xoy, ha preguntat a l'equip de govern sobre els criteris que seguiran per fixar cada preu, al que la regidora d'Esports, Maria Àngels Sallés, així com altres edils, ha detallat que variaran en funció de determinats elements, com ara els abonaments, els monitors de les activitats o el nombre de sessions que s'ofereixen. Per exemple, la taxa preveu preus d’entre 10 i 50 € per les activitats de la Llar, d’entre 1 i 70 € per les activitats esportives, i d’entre 1 i 40 € per a cultura i festes.

Al ple també s'ha debatut l'estat dels aparcaments al municipi. En aquest sentit, i després de les preguntes d'ERC, s'ha anunciat que el nou aparcament del supermercat que es construeix a la plaça de l’Estació serà obert no només pels clients de l’establiment, i que es mantenen contactes amb alguns propietaris privats amb la intenció de crear fins a 70 noves places d’aparcament. 
Arxivat a