Les morts de motoristes a les carreteres catalanes es dupliquen

Les autoritats de trànsit estan "molt preocupades" per aquest augment

Rdacció
05 de juny del 2017
Actualitzat a les 20:57h
La directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugenia Doménech, ha llançat un "toc d'alerta" als conductors després que les morts de motoristes en accidents de trànsit en les carreteres catalanes s'hagin pràcticament duplicat enguany, passant de 8 a 15.

En declaracions als mitjans, Doménech, que ha comparegut al costat del comissari dels Mossos d'Esquadra Miquel Esquius, ha lamentat que set d'aquestes morts, gairebé la meitat, s'hagin produït totes en el mes de maig --el cap de setmana passat van morir tres conductors de vehicles de dues rodes-- i ha indicat que les autoritats de trànsit estan "molt preocupades" per aquest col·lectiu.

Ha indicat que aquestes xifres contrasten amb les xifres globals de sinistralitat, que van a la baixa, ja que si en els primers cinc mesos del 2016 es van produir 65 morts en les carreteres, aquest any la xifra és de 51 víctimes mortals.

La responsable de Trànsit ha reclamat prudència en la conducció i ha apel·lat a la resta de conductors al fet que tinguin en compte la "vulnerabilitat" de les motocicletes, puntualitzant que en el 70% dels accidents mortals d'aquest col·lectiu va participar un altre vehicle.