Marc Vilà i Giulia Portaluri s'emporten la prova reina de la Berga Trail

Els guanyadors de la mitja marató van ser Adrià Duarri i Sílvia Puigarnau | Els berguedans Joan Noguera, Vanesa Chirveches i Maria Beringues, entre d'altres, també van obtenir podis

05 de juny del 2017
Actualitzat a les 20:45h
Marc Vilà arribant a la meta de la Berga Trail
Marc Vilà arribant a la meta de la Berga Trail | Berga Trail /Albert Garrido
El berguedà Marc Vilà, membre dels Mountain Runners i d'Algèmica Team, i Giulia Portalurri, de Borges Trail, han estat els guanyadors de la prova reina de la Berga Trail, celebrada al terme municipal de Berga aquest cap de setmana. Una cursa viscuda per molts atletes de la comarca, que ha aconseguit aplegar diversos centenars d'atletes en les seves diferents modalitats, i que continua creant planter entre els més petits.

Vilà, doncs, ha estat el més ràpid de la marató de 42 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell positiu, que ha completat amb 4 hores, 33 minuts i 17 segons. Per sota seu, Joan Noguera, també dels Mountain Runners, club organitzador de la prova, ha arribat uns minuts després, i finalment, Sergi Masip, d'Sport Ciclista Català ha completat el podi masculí. En dones, la victòria ha estat per Portaluri, que ha tancat el crono amb 6 hores, 6 minuts i 57 segons. Montse Picanyol (Gemi) ha quedat segona i Elia Sicícila, tercera, a 30 minuts de la primera classificada.

Aquesta prova plantejava un recorregut que permetia gaudir de l'increïble paisatge del Berguedà, tot passant per la serra de Queralt, els Rasos de Peguera i la Serra d’Ensija.

Les curses, pero, van començar amb una vertical de 3,6 quilòmetres i un desnivell positiu de 770 metres divendres. L'objectiu d'aquesta era sortir de la plaça de Sant Pere i arribar fins la Figuerassa, amb un tempo que va liderar el corredor de l'AE Matxacuca Agustí Roc amb 33 minuts i 56 segons, i Alba Segura, també del mateix club, amb 42:58 segons.

El mateix diumenge, per altra banda, també es van disputar dues proves més. La mini, de 13,86 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu, molt més accessible per al conjunt de la ciutadania, i la mitja marató, de 25 quilòmetres i 1.880 metres de desnivell positiu, i que va tornar a encendre la flama de la competició.

En aquesta, el guanyador va ser Adrià Duarri (Buff Pro Team), que va completar el recorregut amb 2:31:15, seguit per Wilfred Lladó (CE Súria), a dos minuts. El tercer lloc del podi va ser per a Marc Boixader (SI Magi), a pocs segons del segon classificat. En dones, Sílvia Puigarnau (Centre Excursionista Guissonen) va ser la més ràpida, bma 3:02:03. Les berguedanes Vanesa Chirveches (JAB) i Maria Beringues (Mountain Runners) van tancar el podi, amb 3:14:44 i 3:15:24, respectivament.

Vanesa Chirveches arribant a la meta de la Berga Trail Foto: Berga Trail /Albert Garrido