Els empresaris del polígon de la Valldan critiquen la gestió de les obres de la planta de biomassa

L'associació assegura que les obres han deixat l'entorn en un "estat lamentable i deplorable"

Redacció
02 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:25h
Obres de canalització al Polígon de la Valldan.
Obres de canalització al Polígon de la Valldan. | Empresaris del Berguedà
Els empresaris del Polígon Industrial de la Valldan han lamentat, aquest divendres a través d'un comunicat, l'estat de les obres de canalització que s'estan realitzant per part de la Mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa per distribuir la calor que generarà la central ubicada al polígon. Segons han lamentat, des del passat mes de juny del 2016 s'estan duent a terme treballs en les principals vies d'accés a aquest conglomerat industrial, amb importants afectacions en l'entorn. 

De fet, en diverses ocasions els empresaris havien demanat a la Mancomunitat, segons han explicat, que portés a terme les obres de manera que es minimitzessin els seus efectes. Una opció, han recordat, seria construir el túnel per trams de 100 metres, de tal manera que s'obrís cada segment i es tanqués, abans d'obrir el següent. Aquest fet, però, no s'ha efectuat així, i s'ha sumat a les "deficients i, en ocasions, absents, mesures de seguretat i d'higiene" que es poden observar en l'obra i que, no obstant això, estan contemplades per la normativa de seguretat en el treball i les corresponents ordenances municipals. 
 

Obres de canalització al Polígon de la Valldan. Foto: Empresaris del Berguedà


Aquest fet, han assegurat, és encara més greu quan la promotora del projecte són un conjunt d'administracions locals, i l'obra està subvencionada per la Diputació de Barcelona. "Entenem que en aquest cas s'hauria de ser el màxim escrupolós amb el compliment de la normativa". 

Ara, han denunciat els empresaris, les obres han quedat en un "estat lamentable i deplorable", donant una imatge "gens desitjable pels interessos empresarials" del polígon, i impossibilitant el pas, en diversos punts. Tot això, han afegit, genera un "malestar" important entre els usuaris de la instal·lació, que han assegurat que, de moment, lluny de ser un valor afegit, la central de biomassa "no satisfà gens les expectatives de les empreses". 
 

Obres de canalització al Polígon de la Valldan. Foto: Empresaris del Berguedà

 

Obres de canalització al Polígon de la Valldan. Foto: Empresaris del Berguedà

Arxivat a