La Patum 2017 incorpora un projecte pilot per informar i assessorar sobre el consum de drogues i alcohol

Tres parelles mixtes d'informadors es trobaran en diferents zones d'afluència de joves durant Patum per donar-los suport informatiu

Redacció
02 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:34h
Roda de premsa sobre Patum aquest divendres a l'Ajuntament de Berga.
Roda de premsa sobre Patum aquest divendres a l'Ajuntament de Berga. | Roda de premsa sobre Patum aquest divendres a l'Ajuntament de Berga.
La Patum d'aquest any incorporarà, de la mà de l'Oficina Jove del Berguedà, un nou pla pilot, a través del qual diverses persones informaran els joves sobre el consum de drogues i alcohol. Tal com ha explicat el president del Consell Comarcal, David Font, en roda de premsa, aquest projecte constarà de tres parelles mixtes de dos educadors que, de les 20.00 hores i fins la 1.00 de la matinada, recorreran diferents zones per assessorar i donar recursos als joves que es puguin trobar en situacions "incòmodes", derivades del consum. 

"És una campanya informativa", ha precisat Font, que ha indicat que, a partir d'aquí, "cada jove és lliure de fer el que cregui". Simplement, ha dit, es decideix posar en marxa aquesta "tasca preventiva, no de prohibició", per incidir en aquests aspectes, així com prevenir, també, situacions de possible discriminació per motius de gènere que a vegades es deriven del consum d'alcohol i drogues.

Les parelles, ha explicat el president de Consell, es mouran per diferents zones on habitualment hi ha més afluència de joves, de manera complementària als actes pròpiament de Patum. Una vegada hagi finalitzat la campanya, es valorarà el seu funcionament de cara a propers anys.
Arxivat a