Més de 650 atletes ompliran la Berga Trail aquest cap de setmana

La cursa incorpora una modalitat per equips | La Berga Trail permet disputar fins a cinc curses adaptades a les diferents edats i capacitats dels esportistes

Redacció
01 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:37h
La Berga Trail de l'any passat.
La Berga Trail de l'any passat. | Anna E. Puig
Més de 650 atletes, des dels més petits fins al més grans, viuran una experiència de trail running aquest cap de setmana al Berguedà. Serà a través de la Berga Trail, que arriba a la capital de la comarca aquests propers dies 2, 3 i 4 de juny, amb un gran nombre de corredors disposats a participar en alguna de les cinc modalitats de la prova que s'organitzen des dels Mountain Runners del Berguedà. 

Aquestes començaran el dia 2 de juny al vespre, amb una cursa vertical de 3,6 quilòmetres i un desnivell positiu de 770 metres, que començarà a la plaça de Sant pere i arribarà al cim de la Figuerassa. El dia dels més petits serà dissabte, amb la Berga Trail Kids, la cursa integrada dins la Catalonia Kids Cup, formada per sis recorreguts per muntanya adaptats a les edats d'infants i joves d'entre 6 i 15 anys, que es disputarà als plans de Corbera. 

La prova estrella serà la Marató de muntanya de Berga, que enguany arriba diumenge a la seva 12a edició. Es tracta d’una cursa de 42 quilòmetres de distància i 3.200 metres de desnivell positiu, amb un recorregut que permet gaudir de l’increïble paisatge del Berguedà, tot passant per la serra de Queralt, els Rasos de Peguera i la Serra d’Ensija. Amb tot, han indicat des de l'organització, unes vistes espectaculars que es veuen des de les Roques Blanques d’Ensija, amb el Pedraforca de fons i el pas pel mig de prats d’alta muntanya, que de ben segur que no deixaran indiferents als participants d’aquesta exigent prova. 

A més a més, el mateix diumenge dia 4 de juny, se celebra la modalitat Mitja Marató, amb 25 quilòmetres i 1.880 metres de desnivell positiu, i la Mini de 13,86 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu.

La novetat més destacable d’enguany, és que es pot córrer la Berga Trail per equips. D'aquesta manera, els Mountain Runners del Berguedà volen potenciar el fet de practicar esport en grup i, especialment, promoure la participació femenina a les curses de muntanya.
Arxivat a