L'Ajuntament de Berga replanteja la urbanització dels Pedregals i assegura que el bar de la piscina no tancarà

Oriol Camps afirma que les obres a la urbanització es continuaran "quan abans millor"

Redacció
01 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:10h
El regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, a la roda de premsa.
El regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, a la roda de premsa. | Aida Morales
L'Ajuntament de Berga aprovarà aquest dijous al Ple municipal l'extinció i liquidació del contracte administratiu d'obres d'urbanització dels Pedragals. Uns treballs que es van aturar el 2013 per impagaments, i que s'espera que es puguin tornar a posar en marxa quan abans millor. Així ho ha informat el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, que ha afirmat que, en aquest cas, simplement es liquida i extingeix el contracte, per tal de reactivar les obres "tan aviat" com es pugui. 

"S'està treballant per fer-ho quan abans millor", ha afirmat. En un principi, doncs, es tornarà a treure a concurs el que queda de l'obra, entenen que falta una part de paviments, una altra de moviment de terres a la part de dalt, i una darrera d'electricitat. En total, més de 500.000 euros, dels 2,9 milions pels quals es va adjudicar. 

Aquesta reforma es porta a terme a través d'un sistema en què el consistori realitza les obres i llavors cobra als propietaris dels terrenys. En aquest cas, ha reconegut Camps, no s'han cobrat totes les quotes i, si això segueix així, la solució serà un procés de constrenyiment, és a dir, d'embargament i subhasta dels terrenys, que acostuma a fer la Diputació de Barcelona. 

Pel que fa a un altre dels punts de l'ordre del dia més preocupants, la liquidació del concurs d'explotació del bar de les instal·lacions esportives municipals. En aquest sentit, el regidor ha assegurat que no hi ha perill que aquest lloc quedi buit, i simplement ha afegit que, igual que la concessió es va aprovar per ple, també s'ha de liquidar per ple. 
Arxivat a