Viladomiu Nou acollirà una jornada sobre economia circular dirigida a petites i mitjanes empreses

L'activitat organitzada per l'ADBerguedà serà el proper dimarts 6 de juny a partir de les 9.00 del matí

Redacció
31 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:13h
Torre de l'Amo de Viladomiu Nou
Torre de l'Amo de Viladomiu Nou | Wikicommons/ Quimpuig12
La Torre de l’Amo de Viladomiu Nou,a Gironella, acollirà, el proper dimarts 6 de juny a les 9.00 hores, la jornada tècnica “Economia circular en pimes, com aplicar-la per incrementar el negoci”, destinada a petites i mitjanes empreses, així com tècnics locals i persones interessades en l’economia circular que vulguin dotar-se d’eines i coneixements per aprofitar aquest concepte i incrementar la competitivitat de l’empresa i del territori. 

Segons ha recordat l’ADBerguedà, molts recursos naturals són finits, pel que s’han de trobar noves maneres més sostenibles d’utilitzar-los. El model lineal de creixement econòmic basat en extreure, fabricar, consumir i llençar cada vegada s’ajusta menys a les necessitats i voluntat de l’actual societat i, en aquest sentit, esdevé un model obsolet no sostenible en el temps. Davant d’aquesta situació, puntualitza l’Agència, existeix una nova via per repensar i redissenyar la manera com es fan les coses. L’economia circular és un concepte que pretén garantir un creixement sostenible dels territoris mitjançant l’utilització de recursos d’una manera més eficient i intel•ligent, amb l’objectiu que el valor dels productes, els materials i els recursos es mantingui i circuli dins el sistema econòmic durant el major temps possible, reduint al mínim la generació de residus i emissions contaminants.

La jornada de Viladomiu Nou està organitzada per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i s’inclou dins el projecte “Economia Circular Berguedà”, que rep el suport dels Projectes Innovadors i Experimentals del Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona.