Condemnen a mig any de presó un avi de 87 anys per conduir en sentit contrari per l'autovia C-16 a Olvan

Una furgoneta no va poder evitar la col·lisió i el seu conductor en va resultar ferit lleu

Redacció
31 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:22h

Carretera C-16, al terme municipal d'Olvan Foto: Google Street View


El Penal 3 de Manresa ha condemnat a sis mesos de presó un ancià de 87 anys per un delicte de conducció temerària. L'home va conduir en sentit contrari durant cinc quilometres i mig per la C-16 a l'alçada d'Olvan. Els fets van tenir lloc l'any 2015 quan, segons l'escrit del fiscal, l'home es va equivocar i, a la barriada de Cal Rosal, es va incorporar per un carril de sortida de l'autovia en sentit Manresa.

El fiscal considera que l'home, en adonar-se'n, s'hauria d'haver col·locat a la seva esquerra (dreta per la resta de vehicles que conduïen correctament) i haver aturat el vehicle senyalitzant la situació. En lloc d'això, l'home va continuar conduint amb els intermitents posats i per la seva dreta (esquerra per la resta de conductors). Fet que, segons la fiscalia, va provocar "un greu perill pels nombrosos conductors que es van creuar amb el seu vehicle". Finalment, el conductor d'una furgoneta no va poder evitar la col·lisió amb el condemnat i en va resultar ferit lleu.

A més del mig any de presó, el jutge també li ha retirat el carnet de conduir durant quatre anys, fet que li suposarà la pèrdua del permís. L'home evitarà l'ingrés a presó perquè no té antecedents.