Demanen al bisbe Novell una rectificació o disculpa pública per les declaracions sobre l'homosexualitat

L'alcalde de Solsona convoca tots els grups polítics per reformular la relació de l'executiu amb els actes que organitza el Bisbat

Redacció
29 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:19h

Xavier Novell, és el bisbe català més jove. Foto: ACN


L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), ha explicat aquest dilluns en una compareixença davant dels mitjans de comunicació que la setmana passada va trucar personalment al bisbe Xavier Novell per demanar-li una "rectificació o disculpa pública" per les declaracions que havia fet en la glossa dominical on relacionava l'homosexualitat amb la manca d'una figura paterna. Rodríguez ha expressat que està "a l'espera" de la reacció del bisbe i ha aprofitat per tornar a "rebutjar frontalment" les opinions de Novell. D'altra banda, el batlle ha avançat que aquesta qüestió ha precipitat un debat sobre la relació de l'Ajuntament amb el Bisbat i ha anunciat que per Corpus -18 de juny- es faran paleses les accions que durà a terme el consistori. Amb tot, Rodríguez no ha avançat quina postura adoptaran, ja que, segons ha dit, la proposta es farà extensiva a la resta de forces municipals en una reunió "imminent".
 
Segons l'alcalde, "cap orientació sexual és confusa, com opina el bisbe, i cap persona ha de sentir-se atacada, sigui quina sigui aquesta orientació" i, per tant, "tota declaració en aquest sentit és ofensiva i discriminatòria, i ha de ser fermament rebutjada, reprovada i condemnada".

L'alcalde ha desvetllat que "després de constatar que el bisbe no s'esmenava" va trucar personalment Novell a mitjans de la setmana passada per "demanar-li una rectificació o disculpa pública". Rodríguez ha detallat que durant la conversa amb el bisbe li va preguntar "si tenia intenció de fer alguna rectificació de la glossa veient la repercussió que havia tingut i davant del fet que moltes persones i famílies s'havien sentit ofeses". "Si no tenia intenció de fer-ho, li vaig demanar que s'ho replantegés i procurés de fer-ho perquè no és bo per a ningú que la gent se senti ofesa", ha explicat Rodríguez, que també ha dit que el bisbe "es va comprometre a pensar-s'ho".
 

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, a la roda de premsa.


Rodríguez creu que la manera "més fàcil" d'entomar aquesta situació era que "l'alcalde li demanés privadament al bisbe que fes un gest, vista la relació que hi ha a la ciutat, que és obligada perquè ens trobem per moltes coses". L'alcalde ha dit que després d'aquesta conversa està esperant la reacció del bisbe i confia que "digui alguna cosa, tot i que no sé en quin grau ni quina mesura". De moment, des de la polèmica glossa que es va publicar el diumenge 21 de maig el bisbe solsoní no s'ha pronunciat.

Crítiques arreu

Les crítiques arran de les declaracions de Novell s'han fet extensives en diferents punts del Bisbat i de Catalunya. A Berga, per exemple, des del Casal Panxo s'ha manifestat l'oposició "frontal" al punt de vista de Novell. "Ens oposem frontalment a la merda que escup per la boca cada cop que l'obre", han declarat a través de les xarxes socials.