El polèmic cartell que relaciona nazisme i Patum perd el concurs per sota de «Dona'm la mà»

Pol Casadesús i Pont és l'artista que ha guanyat el Concurs de Cartells de la Patum

28 de maig del 2017
Actualitzat a les 14:04h
La regidora de Patum, Mònica Garcia, i l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, mostrant els cartells anunciadors de la festa.
La regidora de Patum, Mònica Garcia, i l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, mostrant els cartells anunciadors de la festa. | Aida Morales
El cartell que va generar polèmica per vincular la comparsa dels Plens amb el nazisme, finalment no ha estat el guanyador del concurs d'eguany per anunciar la Patum, segons ha informat la regidora de Patum, Mònica Garcia, al ple de l'Ascensió que s'ha realitzat a l'Ajuntament de Berga aquest diumenge. Per contra, el guanyador ha estat "Dona'm la mà", de Pol Casadesús i Pont, on es mostra un contrapicat del Gegant Vell.

D'aquesta manera, doncs, el conflicte amb els Plens que enguany ha envoltat la Patum i que s'havia fet visible, també, en el Concurs de Carteslls, no es fa extensiu a través dels seus mitjans anunciadors, i la polèmica s'atenua. Aquest any, però, el concurs va tenir un creixement de vots de més del 35% respecte de l'any anterior. El cartell guanyador es va endur el 50,7% dels vots, és a dir, 706 dels 1.391. Per sota seu, s'ha situat "Diàleg", de Jordi Plana Pey, que ha obtingut l'accèssit.

Pel que fa al Concurs de Cartells de la Patum infantil, el guanyador ha estat "Les Maces salten" d'Aina Garreta, de 4t de primària de l'Escola de Santa Eulàlia de Berga, amb un total de 448 vots.

 

Dona'm la mà

Arxivat a