El Tabal anuncia avui el compte enrere cap a la Patum

En el ple de l'Ascensió s'escollirà el cartell anunciador de la festa, així com les quatre parelles d'Administradors

28 de maig del 2017
Patum ja s'olora. La sortida del Tabal pronosticarà aquest diumenge l'inici oficial de la festa, i ho farà, com cada any, després del ple extraordinari de l'Ascensió. Un dia que tornarà a la tònica dels últims anys, trencant amb la pluja que va mullar els carrers l'any passat, i on el sol i la calor seran els protagonistes. 

El actes patumaires començaran a les 11.00 del matí, no sense polèmica servida. Al ple de l'Ascensió, que se celebrarà com és habitual a la sala de plens de l'Ajuntament de Berga, es coneixerà quin serà el cartell anunciador de la Patum aquest 2017. Un concurs que va encendre el debat entre bona part de la ciutadania, marcat per la polèmica de la comparsa dels Plens, i sobre el qual diversa gent va demanar la impugnació d'un dels cartells participants. Una obra, però, que amb pocs dies va passar a ser una de les imatges singulars d'aquesta Patum, que alguns vinculaven amb el nazisme, mentre que altres consideraven una mofa cap a l'actitud de la comparsa. 

Al mateix ple, per altra banda, també s'escollirà el cartell de la Patum Infantil, els caps de colla signaran per fer Patum i s'anunciaran els Administradors de la festa d'enguany pels barris de Freixines o Capdamunt de la Vila (Fonolls), Sant Pere (Esclafidors rebentats), centre o carrer major (Esclafidors embotits) i raval (Ravenisses). Una tradició, però, que aquest any suscita alguns dubtes, com ara quina serà la reacció respecte de la comparsa dels Plens, o bé si finalment s'ha arribat a algun acord o no respecte d'aquesta colla i els expulsats. 

Fa pocs dies, el grup municipal d'ERC va reclamar que, de manera urgent, el Patronat de la Patum es tornés a reunir, i que fos l'Ajuntament de Berga qui prengués el timó d'aquesta comparsa. L'ens gestor de la festa, però, finalment no s'ha reunit, i l'última proposta de l'equip de govern es manté dempeus. En aquesta, es permetia la llicència a la comparsa dels Plens de mantenir-se com fins ara de manera excepcional, sense haver de ratificar el cap de colla, però assumint la reincorporació dels tres expulsats, a part d'acceptar, també, els tres nous vestidors. D'aquesta manera, la plantilla dels Plens passaria de 22 a 25 persones. 
Arxivat a