L'Audiència de Barcelona suspèn la pena de presó pel «Teti»

Alerta Solidària celebra que la "dignitat" hagi "guanyat", davant de la voluntat de la Fiscalia de realitzar un "intent de venjança i d'escarni"

26 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:31h
Sergi Rodríguez
Sergi Rodríguez | @TetiAbsolucio
L'Audiència de Barcelona ha acordat la suspensió de la pena de presó d'un any, que la Fiscalia insistia en demanar pel jove berguedà Sergi Rodríguez "Teti", per haver donar un calbot a l'exregidor del PP a l'Ajuntament de Berga, Joan Antoni López Noguera, durant el passacarrers de la Patum de l'any 2012. Segons ha informat Alerta Solidària, després de la darrera compareixença davant del tribunal el passat 23 de maig, l'Audiència considera que Rodríguez no ha d'entrar a la presó. 

Tal com han indicat, l'advocat de Rodríguez al·legava que l'actitud del fiscal de demanar l'entrada a la presó, malgrat no tenir antecedents i haver estat condemnat a menys de dos anys, suposava una "vulneració flagrant dels drets humans", com són la llibertat ideològica i el dret a no ser discriminat per motius ideològics. Així mateix, Alerta Solidària ha assegurat que, amb aquesta petició, el Ministeri Fiscal pretenia fer un "intent de venjança i d'escarni", quan, segons els requisits legalment previstos, s'havia d'acordar la suspensió de la pena. 

Alerta Solidària, però, ha volgut recordar que han estat cinc anys de patiment per al Teti i la seva família, però també cinc anys amb mostres de solidaritat que "no s'han aturat". "La dignitat ha guanyat", ha assenyalat el col·lectiu, que ha afirmat que la "lògica repressora de l'estat espanyol no té recorregut ni lloc als Països Catalans". Davant de les amenaces, han sentenciat, el poble català "es fa més fort". 

Un procés llarg

El passat 23 de maig, Rodríguez va haver de tornar a l'Audiència de Barcelona, després que la Fiscalia mantingués la petició de pena d'un any de presó, donada la "gravetat dels fets", tal com havia indicat. El fiscal considerava que el calbot no havia estat un "acte aïllat" sinó un "acte més del fustigament al qual està sotmès des de fa temps el regidor". També assegurava que es tractava d'un "atac frontal a l'Estat de Dret encarnat en un representant públic" i lamentava que l'acusat no hagués tingut "cap ombra de penediment". D'altra banda, remarcava que l'agressió no havia estat un "calbot", sinó un "cop de puny" que tenia l'objectiu de "desacreditar el principi d'autoritat pública". 

El jove berguedà va ser condemnat a un any de presó i 1.080 euros de multa per un delicte d'atemptat contra l'autoritat, després que el 2012, durant el Passacarrers de la Patum, donés un suposat calbot a Joan Antoni López Noguera, regidor en aquells moments del PP a l'Ajuntament de Berga. Per aquests fets, primer qualificats de falta, tot i que després considerats com a delicte, es van demanar inicialment quatre anys i nou mesos de presó per al jove berguedà, així com una multa de 3.600 euros. Finalment, però, durant el judici el Ministeri Fiscal i l'acusació van rebaixar la petició a un any de presó, d'acord amb el nou Codi Penal i amb la gravetat dels fets.

Durant el judici, el jove va negar haver agredit a López Noguera, mentre que l'edil va assegurar que va rebre "un cop de puny al cap". Malgrat que no va reconèixer qui li va donar, un testimoni col·laborador del cordó de seguretat va indicar que va veure una "mà que s'alçava" i que, en girar-se, es va trobar l'acusat.

Per altra banda, unes 200 persones van sortir en manifestació a Berga el passat cap de setmana per reclamar que s'anul·lés la petició de pena de presó per a Rodríguez.
Arxivat a