La Festa Major de Puig-reig centra l'atenció en actes infantils i juvenils, i implica una desena d'entitats

Puig-reig comença una festa major de luxe, amb concerts de Dàmaris Gelabert, Aspencat i activitats esportives, lúdiques i educatives per a totes les edats | El municipi aprofitarà per inaugurar les obres de la plaça Nova, on s'ha fet un nou parc infantil

25 de maig del 2017
Actualitzat el 26 de maig a les 12:42h
Equip de govern i entitats que col·laboren en la Festa Major de Puig-reig
Equip de govern i entitats que col·laboren en la Festa Major de Puig-reig | Aida Morales
Puig-reig ja té tota la carn a la graella per fer festa grossa. I és que, a partir d'aquest proper divendres 26 de maig, el municipi del Baix Berguedà començarà tot un reguitzell d'actes, que seran els que ompliran tots els dies de la seva Festa Major. En aquesta, tal com ha explicat la regidora de Festes, Alba Santamaria, aquest dijous en roda de premsa, s'hi han implicat una desena d'entitats, amb un pressupost de 55.000 euros, que desplegarà moviment "per a totes les edats i gustos". 

L'any passat, ha relatat, un dels actes més importants de la Festa Major va ser el concert de Toreros Muertos, també destacant el fet de tenir un envalat 2.0. Aquest any, l'envalat continuarà a la plaça Nova, on s'organitzaran totes les activitats grans i de dia, repartides amb les de nit al Pavelló d'Esports. I per altra banda, ha remarcat, un dels plats forts serà el de dissabte 3 de juny, amb el "Concert per gaudir i aprendre" de Dàmaris Gelabert. 

La majoria de les activitats, ha destacat, seran gratuïtes, i només n'hi haurà tres de pagament. Entre aquestes, l'actuació dels Giovinetto, amb Sergi Cuenca i Dani Anglès el diumenge 4 de juny, el concert jove amb Aspencat, The Txandals i DJ Tebar el divendres 2 de juny, i l'actuació i concert de l'Orquestra Meravella el dilluns 5 de juny. Els actes de festa major, a més, aprofitaran per donar a conèixer i inaugurar oficialment les obres fetes a la plaça Nova, amb un nou parc infantil dissenyat per Pilarín Bayés, que serà present en la seva presentació, el dilluns 29 de maig a les 17.00 hores. 

La festa de les entitats

La Festa Major de Puig-reig serà, també, la festa de les moltes entitats que s'hi han volgut implicar amb activitats. Des de la biblioteca, per exemple, la seva directora, Queralt Ambrós, ha relatat que s'han programat tot un seguit d'actes relacionats amb la màgia i la bruixeria. Entre aquests, per exemple, el de fer bombolles màgiques el dimarts 30 de maig, el de fer música amb el cos el dimecres 31 o l'actuació de Dani Makyk!, el dijous 1 de juny. 

També l'Associació de Gent Gran tindrà, dijous, un ball al Pavelló amb el Pep i la M. José Músics, dos artistes locals que ambientaran un berenar popular que, per altra banda, tindrà continuïtat amb altres divertimentos, com ara havaneres amb "Els Pescadors de l'Escala" o una masterclass de zumba, a càrrec de Judit Martínez, Eve Garcia, Sandra Rubiralta i Jonatan Montaño. Per altra banda, han relatat, també hi haurà més activitats esportives el divendres, amb exhibicions gimnàstiques a càrrec del Centre Gimnàstic del Berguedà. 

I és que aquest dia, han explicat, serà un dels dies forts pel jovent. Marc Ros, dels Diables de Puig-reig, ha relatat que al matí es farà un taller de diables per a nens a les escoles, i a la nit, just abans del concert jove, un correfoc pels carrers del poble amb els Diables del Clot de l'Infern, els Diables de Riudoms i la Batukada "Baquetes del Guinardó". Divendres també serà el mateix dia que el pregó, que enguany prepara amb sorpreses l'Escola de Música de Puig-reig. En el marc dels seus 25 anys, la seva directora ha relatat que hi haurà diverses activitats musicals al llarg de la Festa Major. Entre aquestes, el musical "Charlie i la fàbrica de xocolata" el dissabte, un vermut musical diumenge 4 de juny i un concert combo el mateix dia al vespre, coincidint amb la Bikinada Popular, que organitza el Grup de Joves per tal de "tancar la festa major de manera desenfadada", ha explicat la seva portaveu, Marina Bertran. 

Per altra banda, també hi haurà una exposició de pintors de Puig-reig, una altra de fotografia amb una seixantena d'obres d'autors d'àmbit nacional i internacional, una festa Holy Color i una xerrada sobre el càncer de pell organitzada per l'Associació de Lluita contra el Càncer, un concert amb Urra i sessió de DJ amb Ernest Codina, d'Adolescents.cat, així com altres activitats, com ara circ, un taller de còctels sense alcohol amb festa caribenya o una cursa nocturna. 
Arxivat a