El polèmic festival de música electrònica no se celebrarà ni al Ripollès, ni al Berguedà

El certamen ho ha anunciat a través de Facebook i l'Ajuntament de Les Llosses manté que no han rebut cap instància sol·licitant el permís

Redacció
25 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:17h
El festival de música electrònica Kali Mela no es farà a les Llosses (el Ripollès) i tampoc al Berguedà. Els organitzadors del polèmic esdeveniment han anunciat a través de Facebook que els "els obstacles relacionats amb les autoritzacions" els han forçat a posposar-lo fins al 2018. El certamen, que s'havia de celebrar del 13 al 19 de juliol, havia de congregar uns 2.000 persones en una finca forestal del municipi.

L'Ajuntament de la població, però, manté que mai han rebut cap instància sol·licitant els permisos. Sant Jaume de Frontanyà (Berguedà), el municipi més petit de Catalunya, va acollir-lo l'any passat enmig de la polèmica. La mateixa amb la qual van topar els organitzadors a les Llosses. Els veïns d'aquesta població ja havien iniciat una recollida de signatures en contra.

Sant Jaume de Frontanyà va ser la seu l'estiu passat del festival. Amb només 29 habitants, el municipi va veure com durant diversos dies la seva població es multiplicava amb més de 2.000 persones i sessions de música electrònica nit i dia. Els veïns, que s'hi oposaven, van denunciar que es tractava d'un "rave" encoberta. Enguany, els organitzadors del certamen van voler traslladar-lo a una altra població de petites dimensions, les Llosses. En concret, plantejaven celebrar-lo en una finca forestal situada a uns quatre quilòmetres de la carretera, on hi ha una masia abandonada i que antigament havia estat terra de conreus.

Només es va produir un primer contacte perquè l'Ajuntament manté que mai ha rebut cap sol·licitud de permís oficial. De fet, l'alcalde, David Serrat, va explicar fa unes setmanes que en cas de demanar-ho, l'última paraula la tindria Urbanisme, perquè es tractava d'una finca no urbanitzable.

Ara, els seus promotors han anunciat a través de l'esdeveniment creat a Facebook (en anglès) que l'han de posposar fins l'any vinent. A la publicació, lamenten que per "obstacles relacionats amb les autoritzacions, el govern ens han forçat a moure'l de data fins a l'agost de 2018". Els organitzadors demanen disculpes a aquells que ja hagin fet reserves i plans de viatges i els comuniquen que retornaran els 100% del preu de les entrades. En aquest sentit, remarquen que la decisió s'ha pres en contra de la seva voluntat i que han estat fet "tot el possible per reubicar o trobar una solució per aquest 2017" però insisteixen que no ha estat possible.