Un Cap d'Any patumaire de mínims fa de preludi d'una Patum enrarida

Els fuets de Patum i els tirabols a la plaça de Sant Pere destaquen per la seva absència durant la festa simbòlica del Cap d'Any patumaire | Diversos grups de persones es pregunten com serà la Patum d'enguany

25 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:06h
La plaça de Sant Pere durant el Cap d'Any patumaire
La plaça de Sant Pere durant el Cap d'Any patumaire | Aida Morales
El Cap d'Any patumaire, el que ha de simbolitzar el dia zero i l'inici oficiós de la Patum d'enguany, s'ha viscut a Berga sota un mantell de sentiments enrarits. Si bé unes 200 persones s'han concentrat a la plaça de Sant Pere tocada la mitjanit, got de barreja en mà, ni els ànims, ni la festa han estat a l'altura de les circumstàncies.

Ja sigui pel clima que envolta la Patum d'enguany o perquè fa massa poc de l'últim tirabol, aquest dijous de matinada s'ha viscut un any nou de mínims. Quan ha tocat la mitjanit, els músics han començat a tocar la melodia composta per Pòlit Miró, i poques cançons després, just havent fet la baixada i una volta dins de la plaça, ja han plegat els instruments. Els músics no han portat als tirabols, i la gent, tampoc ha incentivat els pocs músics que hi havia a fer-los.
 

Les primeres barreges durant el Cap d'Any patumaire. Foto: Aida Morales


A més, la pólvora no s'ha pogut ni olorar a la plaça, on no s'ha vist petar cap fuet, i per primera vegades després d'anys, la barreja s'ha venut en comptes de regalar-se. Ni barrets, ni mocadors, ni mals alçades. Com serà aquesta Patum? Es preguntaven diferents grups de gent. 

De moment, l'any nou patumaire ja ha començat, i ho ha fet amb una tònica diferent. Faltarà veure la reacció dels berguedans aquest diumenge, dia de la sortida del Tabal i ple de l'Ascensió. I més enllà d'aquí, amb quins ànims comença la normalment esperada festa berguedana. 
 

Els músics durant el Cap d'Any patumaire. Foto: Aida Morales

Arxivat a