Els millors esportistes del Berguedà faran gala de talent a la recuperada Nit de l'Esport

L'acte de reconeixement dels 20 millors esportistes, clubs o aficions es farà el proper 2 de juny a l'Hotel Berga Park

24 de maig del 2017
Actualitzat a les 21:36h
Presentació de la Nit de l'Esport al Berguedà.
Presentació de la Nit de l'Esport al Berguedà. | Aida Morales
L'esport i el Berguedà han anat, van i aniran lligats de la mà. Però ara, també tindran un reconeixement públic. Serà el proper divendres 2 de juny, durant la recuperada gala de la Nit de l'Esport, una iniciativa del portal esportiu Entre Rivals, que s'organitza amb el suport del Consell Comarcal, i que premiarà i distingirà els millors esportistes, entitats esportives i aficions de la comarca durant l'any 2016. 

Així ho han anunciat aquest dimecres en una roda de premsa, on s'ha explicat la peculiaritat d'aquests premis, i s'han fet públics els nominats, tant de la votació popular, com els escollits pel jurat. Els guanyadors, però, no se sabran fins el dia de la gala, malgrat que tots els esportistes finalistes rebran un diploma en reconeixement. Per altra banda, els guanyadors seran meritoris d'un trofeu elaborat especialment per Àngel Mejías per a l'ocasió i que, segons ha explicat l'impulsor de la iniciativa, Marc Canturri, simbolitza de manera metafòrica els valors de l'esport i de la comarca. 

"Per la comarca i pel Consell és una gran notícia recuperar la Nit de l'Esport, malgrat que no surti d'una iniciativa pública", ha destacat el president de l'ens comarcal, David Font. Des del seu punt de vista, és una "bona manera" de reconèixer els esportistes i les diferents disciplines que, tal com ha afegit el conseller de l'àrea d'Esports, Abel Garcia, destaquen per la seva pluralitat. 

Tal com ha afirmat Garcia, la comarca del Berguedà gaudeix d'una "salut esportiva molt positiva", i no només pels èxits dels seus esportistes, sinó també per la "multiplicitat d'esports" i el fet que, en molts dels casos, aquests destaquin, també, per ser femenins. A més, el conseller ha volgut agrair la feina de les entitats i clubs esportius que treballen de manera insaciable per ajudar a aquesta bona salut, i ha afirmat que el Consell Comarcal, i també el Consell Esportiu, estaran al seu costat. 

El funcionament de la selecció

La Nit de l'Esport repartirà 20 premis, en funció de les 20 categories. En cadascuna d'aquestes, ha relatat Canturri, hi ha entre tres i cinc finalistes, i en tres casos, ha afegit, hi ha hagut votació popular. Aquesta, referent als premis de la votació popular, es va tancar el diumenge 21 de maig, amb un total de 1.287 vots, i dirimiran el millor esportista masculí, la millor esportista femenina i la millor afició. 
 

Roda de premsa de presentació de la Nit de l'Esport Foto: Aida Morales


Els nominats en el primer cas van ser l'atleta Ivan Camps, el futbolista Marc Guijarro, el jugador de bàsquet Oriol Tintó, el corredor d'orientació Pau Llorens i el motorista Franc Serra. En noies, les nominades van ser la jugadora de futbol sala Jeni Serralvo, les atletes de muntanya Núria Picas, Judit Franch i Clàudia Sabata, i la jugadora de pàdel Sara Pujals. Pel que fa a les aficions, les nominades van ser la del Futbol Sala de Casserres, la de l'Handbol Berga i la del Club Esportiu Berga. 

Pel que fa a la modalitat d eles categories escollides pel jurat, els nominats són el CN Berga El Tossalet, JAB Veterans i Puigfitó Casserres com a millor equip femení; el CE Berga, el CE Puig-reig i el PC Imagine Casserres com a millor equip masculí; Marc Pérez, Núria Cascante i Roger Claret com a esportista revelació; el CE Olvan, Marc Coma i la UE Avià com a premi a al trajectòria; el Bàsquet Berga, el Club Esquí Berguedà i els Mountain Runners com a millor entitat; Aina Civil, Aura Coronado i Marc Bernal com a millor esportista base; Àlex Hernández, Ariadna Arisó i Toni Baños com a millor jove promesa; Agustí Travé, Moisès Pons i Pau Bartoló com a millor veterà; Carme Casals, Queralt Soler i Vanesa Chirveches com a millor veterana; el CEB Volei Berga, el CquiE Puig-reig i Natació Sincronitzada El Tossalet pel premi a la contribució esportiva; Alfonso López, Ferran Sibila i Joan Prat com a millor entrenador; el CE Berga, Escola Trail Mountain Runners i JAB Berga com a millor base esportiva; el cadet/juvenil del Femení Casserres-cadet handbol, el cadet CE Berga i el premini del bàsquet com a millor equip base; Ramon Prat, Rosanna Camprubí i Joan Boixader, i Xavi Caballol pel premi a l'esforç; el bàsquet inclusiu, la caminada del Taller Coloma i la cursa dels Bombers amb Causa per la iniciativa social; el Consell Esportiu, el Descens BTT Avià i el MC Baix Berguedà en el premi a l'organització d'esdeveniments esportius, i el CE Berga B, el CEB Curling Berga i la UE Avià B com a equip revelació. 

El jurat que ha escollit els guanyadors entre aquestes categories ha estat format pel conseller d'Esports, Abel Garcia, el periodista berguedà de l'ARA Martí Molina, el comunicador del Ràdio Puig-reig Pep Clotet, el delegat de la Federació Catalana de Futbol al Berguedà, Pep Graus, i l'exatleta de Cal Bassacs Milagros Carmen.