L’Ajuntament de Berga organitza unes jornades per combatre la discriminació d’orientació sexual a l’escola

Les jornades seran els propers 26 de maig a la tarda i 27 de maig al matí i tarda al Centre Cívic

Redacció
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:34h
L’Ajuntament de Berga organitzarà una sèrie de jornades formatives els propers 26 de maig a la tarda i 27 de maig al matí i tarda, per combatre la discriminació d’orientació i parlar sobre la identitat sexual en l’àmbit educatiu. Aquestes s’anomenaran “Com desmuntem l’armari? Bricolatges educatius LGTBIQ+”, immerses en el Pla Local contra l’homofòbia i la transfòbia. 

Les jornades estaran adreçades a educadors de tots els àmbits, i en elles s’oferiran recursos per tractar l’orientació i la identitat sexual. Durant les sessions, que seran al Centre Cívic divendres de les 17.00 a les 21.00 hores i dissabte de les 10.00 a les 14.00 i de les 15.30 a les 19.30 hores, també es presentarà la Guia educativa per treballar la diversitat afectiva, sexual i de gènere, elaborada pel sindicat d’ensenyament basc Steilas, i que la Intersindical Alternativa de Catalunya ha adaptat a l’àmbit català. Aquest manual, a més, també dona recursos per afrontar casos de bullying, així com altres eines per tal d’incorporar la diversitat de gènere i afectiva sexual en el dia a dia de l’educació. 

Per a participar en aquestes jornades caldrà inscriure’s prèviament a través del Centre de Recursos Pedagògics (crp-bergueda@xtec.cat) i a esberla@esberla.cat. Aquesta formació està reconeguda pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.