Més de 110 estudiants del Berguedà inventen productes innovadors en un projecte educatiu

Els alumnes han viscut l'experiència de pensar i construir prototips senzills que milloren i produeixen canvis en objectes de la seva vida quotidiana

Redacció
22 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:16h

Presentació d'un dels projectes d'InnovaPetit Foto: ADBerguedà


Un total de 113 estudiants de cinc centres de secundària del Berguedà han participat, durant el curs escolar, en el projecte Innova Petit 2017, impulsat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i creat per Valnalón, que busca fomentar la innovació tecnològica, la creativitat i l’esperit emprenedor a través de la invenció de diferents prototips que ajudin a millorar la qualitat de vida de les persones. 

Segons ha informat l’ADBerguedà, els alumnes de l’Institut de Puig-reig, l’IES Pere Fontdevila de Gironella, l’Escola Xarxa, Vedruna Berga i l’Institut Alt Berguedà s'han dividit en 29 equips d’innovació de tres o quatre alumnes i, al llarg del curs, han dissenyat i treballat en aquests nous invents. Ho han fet, han anunciat, de manera autònoma, sota el guiatge dels professors, intentant donar sortida a les necessitats o problemes que han anat detectant en el seu entorn. 

En aquest sentit, els alumnes han hagut d’idear i crear un prototip, analitzant la possibilitat de comercialitzar-lo i plantejar el seu llançament al mercat. De fet, ha destacat l’Agència, aprendre jugant és la manera més eficaç d’adquirir nous coneixements i, mitjançant aquest projecte, els participants han compartit l’experiència de pensar, construir i defensar prototips senzills que milloren i produeixen canvis en objectes de la seva vida quotidiana.