Núria Picas abandona el repte del Makalu per problemes de salut

L'atleta ha decidit aturar-se als 7.900 metres en no trobar-se al 100% per afrontar el final de l'expedició

Redacció
22 de maig del 2017
Actualitzat a les 14:46h
Núria Picas, a l'Himàlaia
Núria Picas, a l'Himàlaia | Núria Picas
La corredora berguedana Núria Picas no ha pogut arribar al cim del Makalu (8.481 metres) a l'Himàlaia, per problemes de salut. Fa dies que Picas havia començat l'intent de cim al colós de la muntanya, però finalment ha decidit aturar-se a prop dels 7.900 metres en no trobar-se al 100% per afrontar el final de l'expedició. 

És la segona vegada que l'atleta inicia l'atac a la muntanya. Aquesta vegada, conjuntament amb el també berguedà Xavi Batriu, amb qui tenia previst muntar quatre camps d'alçada abans d'intentar l'atac definitiu al cim entre aquest diumenge 20 de maig i aquest dilluns 21. No obstant això, i sortint del camp quatre, Picas ha començat a notar un dolor al pit, segons han informat. Davant d'aquest fet, ha pres la decisió de tornar al camp base i, davant la falta d'assistència mèdica, s'ha dirigit a Katmandú per ser avaluada per un equip mèdic. 

Actualment, han indicat, tot i que es troba millor, Picas continua en observació i, un cop es tingui un diagnòstic mèdic del seu estat, s'informarà del mateix.