Mor Mn. Antoni Bach i Riu, antic rector de l'Ametlla de Merola

Bach i Riu recollia una llarga trajectòria pastoral a petits municipis

per Bisbat de Solsona , Solsona, 31 d'octubre de 2014 a les 13:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres 31 d’octubre ha mort als 97 anys Mn. Antoni Bach i Riu, prevere del bisbat de Solsona, i capellà a la parròquia berguedana de l'Ametlla de Merola, al terme municipal de Puig-reig.
 
 

Foto: Bisbat de Solsona

De fet, Mn. Antoni Bach recull una llarga trajectòria pastoral a diverses parròquies com, per exemple, a la de l'Ametlla de Merola, a Vilanova de Bellpuig, a Besora, a Busa, a Peà, a Preixana, a Sant Antolí, a Montlleó, a Talavera i a Olius.L’any 1977 fou nomenat director del Museu Diocesà i Comarcal i de l’Arxiu Diocesà. L’any 1979 fou el secretari de la Comissió d’Art Sacre i documentació. El 1981, quan el Museu Diocesà i l’Arxiu Diocesà es van dividir, Mn. Bach va continuar com a director de l’Arxiu.

El dia 13 de juliol de 2000 va deixar la parròquia d’Olius i es va retirar a Solsona. Des de feia uns quants anys residia a l’Hospital Pere Màrtir Colomés de la ciutat de Solsona.


L’enterrament tindrà lloc demà dissabte, dia 1 de novembre, a les 10 del matí, a la catedral de Solsona, i la capella ardent de Mn. Antoni Bach està instal·lada a l’església de l’Hospital Pere Màrtir Colomés de la ciutat de Solsona.
 

 

Participació