L'Ajuntament d'Avià denuncia la «mala fe» de l'oposició arran dels comentaris sobre el camp de futbol

L'alcaldessa, Patrocini Canal, considera que el cap de l'oposició, Llorenç Altozano, hauria d'haver actuat d'una altra manera | El consistori aposta per canviar tota l'herba del camp de futbol en una operació de 220.000 euros

20 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:57h
Gespa híbrida plantada al camp de futbol d'Avià
Gespa híbrida plantada al camp de futbol d'Avià | PalauTurf.com
L'Ajuntament d'Avià ha volgut respondre, a través d'un comunicat, a les crítiques de l'oposició, arran de l'operació de canvi de gespa del camp de futbol, en el seu pas d'híbrida a artificial. Segons han afirmat, volen expressar la seva "total disconformitat" amb els comentaris que han considerat "malintencionats" del cap de CiU, Llorenç Altozano, i han recordat que el projecte, avui fracassat, va començar sota el mandat d'aquest. 

Per això, i amb voluntat de solucionar aquesta problemàtica que està afectant notòriament la Unió Esportiva d'Avià, des del consistori s'han traçat diverses línies d'actuació. Entre aquestes, han indicat, s'ha intentat parlar amb l'empresa PSF que va col·locar l'herba híbrida, tot i que no s'ha pogut aconseguir, i finalment s'ha demanat assessorament professional d'un tècnic homologador de camps de la FIFA, per acabar prenent la decisió de col·locar gespa artificial. Aquesta actuació, han dit, tindria un cost aproximat de 220.000 euros. 

Des de l'Ajuntament, han declarat, són "conscients" que és un decisió "important" a nivell de poble, motiu pel qual el passat mes de febrer es va fer una reunió al respecte amb tots els veïns interessats. Segons l'alcaldessa, Patrocini Canal, però, seria "més productiu" que l'oposició fes les seves crítiques als plens municipals, amb propostes concretes i en els terminis establerts. I és que ara, ha dit, "ja s'ha obert el concurs de licitació de l'obra". A més, ha lamentat la "mala fe" d'Altozano a l'hora d'actuar, i ha afirmat que, per part de l'oposició, no s'ha rebut "cap objecció", ni s'ha fet "cap proposta", respecte del camp de futbol, més enllà de la que es va fer aquest dijous, just un dia abans d'obrir el concurs públic. 

Sobre aquesta, ha continuat el consistori, és una proposta "gens fonamentada tècnicament", on només s'esmenta que s'eliminarà l'herba natural, trauran la sorra i hi afegiran cautxú per un import de 30.000 euros, "sense cap explicació ni detall tècnic de les especificacions de l'herba artificial". A més, han remarcat, tampoc hi ha "garanties" que aquesta solució sigui "fiable i perdurable".