L'Ajuntament de Berga lamenta «ultimàtums i amenaces» a l'entorn de la piscina del Tossalet

El consistori assegura que la piscina coberta continuarà funcionant "amb la deguda qualitat" fins que hi hagi una sentència ferma

Redacció
19 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:34h
Piscina del Tossalet de Berga
Piscina del Tossalet de Berga | Ajuntament de Berga
L'Ajuntament de Berga ha lamentat aquest divendres a través d'un comunicat els "ultimàtums i amenaces" a l'entorn de la gestió de la piscina coberta del Tossalet, que actualment està en un procés de judicialització amb la concessionària, la Federació Catalana de Natació. En aquest sentit, el consistori ha recordat que el cas es troba als tribunals pendent de resolució i que la piscina ha de continuar en funcionament "amb la deguda qualitat" fins que hi hagi una sentència ferma. 

De fet, ha recordat l'Ajuntament, el 23 de desembre del 2014 la Federació ja va demanar que es restablís l'equilibri econòmico-financer de la concessió, és a dir, que les arques municipals assumissin les eventuals pèrdues econòmiques causades, segons la concessionària, per la implantació d'altres instal·lacions esportives a la ciutat, que feien "competència directa" al Tossalet, així com per l'augment de l'IVA i per la crisi econòmica generalitzada arreu del país. Una sol·licitud que l'Ajuntament va desestimar, considerant que qualsevol empresari corre aquest risc i destacant que, en cas que hi hagués benefici, el consistori tampoc hi participaria. 

Davant d'aquesta situació, la Federació va impugnar la decisió del ple municipal davant dels tribunals del Contenciós Administratiu, que el 10 de gener del 2017 va acabar fallant a favor de l'Ajuntament, desestimant totalment la demanda formulada per la concessionària. En aquest punt, però, la sentència no va ser ferma, motiu que va portar la Federació a recórrer, fins que la justícia torni a resoldre. 

 
Arxivat a