Gironella preveu reduir 1.200 euros en els costos d'energia a la zona esportiva i la depuradora

L'Ajuntament fa una inversió de 1.900 euros en un sistema de bateria de condensador

Redacció
18 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:19h
Zona esportiva de Gironella
Zona esportiva de Gironella | AjGironella
L'Ajuntament de Gironella ha instal·lat un sistema de bateria de condensador als quadres elèctrics de la zona esportiva municipal i a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable, situada al Cap del Pla, per tal de disminuir els costos d'energia elèctrica d'aquests dos equipaments, que actualment tenen una important factura de llum. 

Amb aquesta mesura, ha informat el consistori, s'evita que els equipaments elèctrics generin energia reactiva i l'enviïn a la xarxa, amb els sobrecostos que se'n deriven. I és que, tal com han indicat, l'energia reactiva està especialment penalitzada des de les companyies elèctriques perquè provoca importants variacions en el flux de la xarxa. Una energia derivada d'equipaments que disposen de motors, transformadors i lluminàries, com són els casos sobre els que s'ha actuat. 

Amb la compra de les bateries de condensadors, que han tingut un cost de 1.900 euros, s'estalviaran uns 1.200 euros anuals. Per això es calcula que en poc més d'un any aquesta inversió ja s'hagi amortitzat i que, a partir d'aquí, comenci un estalvi important. 
Arxivat a