Toni Escobet i Josep Casòliva deixen pas a «saba nova» a la plantilla dels Gegants de la Patum

Marc Sànchez i Jordi Subirana passen a formar part de la plantilla oficial | Escobet i Casòliva marxen amb bones sensacions i amb ganes de continuar estant al costat de la comparsa

15 de maig del 2017
Actualitzat el 16 de maig a les 16:33h
Geganters nous i antics després del ball d'homenatge de l'any passat.
Geganters nous i antics després del ball d'homenatge de l'any passat. | Aida Morales.
La comparsa dels Gegants adopta, aquest 2017, una nova composició en la plantilla. Serà així, amb la incorporació de Marc Sànchez i Jordi Subirana, després que dues de les persones que més temps portaven com a membres oficials, Toni Escobet i Josep Casòliva, hagin decidit plegar per donar pas a "saba nova". 

Tant Escobet com Casòliva portaven, segons han explicat a NacióBerguedà, més de 25 anys en plantilla. Un temps més que suficient, han dit, per fer el cop de cap i donar pas a persones que, durant anys, han estat formant part extraoficialment de la comparsa, acompanyant els Gegants, portant-los i ballant-los, tant a la plaça, com als passacarrers. Ara, doncs, els dos veterans es retiren, un gest important per afavorir el relleu generacional, tot i que, segons han indicat, continuaran acompanyant la colla ja que la Patum és, per a ells, Gegants. 

"Marxo amb molt bones sensacions, havent pogut celebrar l'aniversari i molt satisfet", ha explicat Escobet. Durant els anys que ha format part de la comparsa, ha relatat, les coses han canviat considerablement, i de la mateixa manera que ho ha fet la Patum, la colla dels Gegants s'ha fet cada vegada més transversal. 

"Jo durant aquests anys m'ho he passat molt bé, és una cosa que m'ha agradat molt i penso que ha sigut un privilegi", ha continuat Casòliva. En el seu cas, ha dit, la Patum és aquesta comparsa, i malgrat que es veia amb forces per continuar ballant-la, "interessa que pugui anar entrant gent nova". De fet, ha dit, a la comparsa hi ha prop de quaranta persones implicades, moltes de les quals, ha remarcat, es mereixerien formar part de la plantilla: "Sap greu que no puguis donar la camisa a cinc o sis persones, perquè tots se la mereixerien".

Pel que fa a l'evolució de la comparsa, Casòliva ha destacat uns canvis "del 200%", amb una colla "súper unida, de molt bona gent" i reforçada. Per això, ha assegurat, la seva Patum continuarà estant al costat dels Gegants, intentant que el canvi no el "descol·loqui" i que la festa sigui, per a ell, el més normal possible. En aquest mateix aspecte, Escobet ha afirmat que, pel que fa a ell, intentarà estar al costat de la comparsa en tot allò que el "deixin". "Perquè me la sento", ha afirmat, i ha sentenciat: "Si no, estaria una mica descol·locat i no sabria què fer".
Arxivat a