Els participants en el projecte «Berguedà TEXInnova» es formen i visiten empreses d'èxit

La trentena d'alumnes iniciarà el segon bloc formatiu en els propers dies

Redacció
15 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:27h

Visites dels alumnes del programa Texinnova a les empreses tèxtils Foto: ADBerguedà


La trentena de persones que està participant en el projecte TEXInnova, impulsat per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb la col•laboració d'Innotex Center, la Universitat Central de Catalunya i l’Associació del Tèxtil Mèdic-Sanitari del Berguedà, han finalitzat el primer bloc formatiu, visitant diverses empreses de la comarca que, actualment, treballen en aquest sector.

Segons ha informat l’ADBerguedà, el passat dijous es va visitar l’empresa Filats Gonfaus, situada a la Colònia Cal Riera de Puig-reig, on van conèixer la trajectòria i empresarial de més de 50 anys en el sector. A la tarda, van descobrir les instal•lacions de Planafil a Casserres, de la mà del seu gerent, Josep Font, qui va explicar el procés productiu i la visió de futur. 
 

Visites dels alumnes del programa Texinnova a les empreses tèxtils Foto: ADBerguedà



Dues visites que van permetre, als alumnes, veure aplicats els continguts i coneixements que han estat aprenent durant el primer bloc formatiu dedicat a la tecnologia i innovació en el sector, que s’ha impartit en les instal•lacions d’Innotex Centre CTF-UPC a Terrassa. A partir d’aquí, el proper dijous 18 de maig s’iniciarà el segon bloc, consistent en aprofundir en els models de negoci i gestió empresarial, que es farà a la UManresa-Fundació Universitària del Bages. 

Pel Berguedà, el sector tèxtil és un sector estratègic, ja que compta amb una gran trajectòria històrica i, a més, avança cap a l'especialització, la innovació i la tecnificació. Per això, des de l'ADBerguedà s'ha apostat per donar-li un nou impuls, fomentant la cooperació i el treball conjunt entre empreses, administracions, universitats i centres tecnològics. Amb aquest nou programa formatiu, doncs, es busca formar i tutoritzar persones i equips emprenedors en el sector, fomentar el desenvolupament tecnològic i innovador de les empreses, impulsar start-ups que creïn nous  models de negoci i configurar una cadena que permeti ampliar el seu valor afegit.