El ciberassetjament serà l’eix de la Jornada d’Atenció Primària al Món Rural de Berga

L'acte organitzat pel Col·legi de Metges de Barcelona serà el 19 de maig al Pavelló de Suècia

Redacció
15 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:10h
Un noi, davant de l'ordinador, en una foto d'arxiu
Un noi, davant de l'ordinador, en una foto d'arxiu
El ciberassetjament escolar o ciberbullying serà l’eix que centrarà, el proper 19 de maig, la VII Jornada d’Atenció Primària al Món Rural que es farà a Berga. Un monogràfic que tractarà un dels problemes que més preocupen pel que fa a la relació entre els joves i el món digital, i que comptarà amb la veu d’experts i professionals, tant del món digital, educatiu, de seguretat, com de la sanitat. 

La jornada es titularà “Sexe, drogues i... whatsapp” i està organitzada per la Delegació Comarcal del Berguedà del Col•legi de Metges de Barcelona (CoMB), amb el suport de la Societat Catalana de Pediatria (SCP) i l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) al Pavelló de Suècia de les 8.00 a les 14.00 hores. En aquesta hi participarà el pediatre associat al Servei de Pediatria de l’Hospital Sant Joan de Déu, Santiago Garcia-Tornel, que serà l’encarregat d’encetar la jornada amb la conferència “Hi haurà ordre dins del caos?”, en què alertarà de la part fosca de les tecnologies digitals i les xarxes socials, i de la necessitat de regular l’ús de dispositius digitals als menors. 

A continuació es farà la primera taula de la jornada, que es dedicarà al ciberassetjament des de la perspectiva de l’alumne, i comptarà amb les intervencions d’experts de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, del Síndic de Greuges i dels Mossos d’Esquadra, i, acte seguit, la segona taula rodona, que oferirà la perspectiva de metges i docents que treballen cada dia amb menors. En aquesta hi participarà el pediatre de l’Equip de Pediatria de l’Alt Penedès-Garraf, Vicente Morales; la psicòloga clínica de la Fundació Althaia de Manresa, Dominica Díez; i l’exdirectora de l’Institut Guillem de Berguedà, Montserrat Gorchs. 

El comitè científic presentarà, també, resultats de l’enquesta “Ciberassetjament al professor”, en la qual han participat docents de primària i secundària de la Catalunya Central i, com a cloenda, la pediatra Amàlia Arce, de l’Hospital de Nens de Barcelona oferirà la conferencia “Mama, vull un móvil”.