Les fotografies de l’AFTDAO omplen el carrer major de Berga dins del projecte «Art Major»

Les obres es podran veure fins finals de maig en els aparadors de diversos establiments

Redacció
15 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:27h
Les fotografies de l’Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis ompliran, durant aquesta segona quinzena de maig, els aparadors del carrer major de Berga, dins del projecte “Art Major”. Serà amb onze instantànies d’alguns dels fotògrafs de l’entitat que es podran veure als aparadors buits del carrer Major, del 17 de maig al 6 de juny. 

Segons ha informat l’Ajuntament de Berga, l’exposició titulada “El cel és blau, la terra blanca” està basada en l’obra literària “Un cor ple d’estrelles” d’Àlex Rovira i Francesc Miralles. Aquest llibre s’emmarca en la cruesa d’un hivern llarg i fred que es resisteix a abandonar la ciutat de Selonsville situada als Andes, mentre es recupera de les ferides de la guerra. L’obra explica la història del Michael i l’Eri, dos amics inseparables que contemplen el cel de nit des de la teulada de l’orfenat en el que es troben. L’endemà, l’Eri no es despertarà ja que entrarà en un coma profund i els metges seran incapaços de trobar una solució que li retorni la vida. Només el Michael podrà canviar el destí de la seva amiga a través dels consells i la saviesa d’una àvia. Per aconseguir-ho, el petit Michael haurà de localitzar nou persones i confeccionar un cor amb els retalls de la seva roba. Per a què el cor funcioni, el protagonista haurà de trobar el secret de l’amor il•limitat que s’amaga en el lloc més profund de la seva ànima. 

Les fotografies de l’exposició tenen un format de 40x50cm i han estat realitzades per Conxita Guitart, Daniel Igea, Fani Vilalta, Jaume Cortina, Josep Xoy, Màrius Ferrer, Marta Pont, Miquel Altarriba, Oriol Galera, Raül Font i Rogeli Guitart. 

Amb el projecte "Art Major" es busca fomentar la dinamització i la continuïtat d'un dels eixos comercials més emblemàtics de la ciutat. Per això, el consistori també insisteix en fer una crida als particulars que disposin de locals buits per tal que els cedeixin, mentre no tinguin una altra utilitat, perquè puguin exposar obres artístiques. Per altra banda, l'exposició també resta oberta a totes les persones que vulguin mostrar les seves obres o treballs, ja sigui fotografia, pintura, escultura o dibuix, entre d'altres.
Arxivat a