El Patronat acorda que els Plens facin Patum sense ratificar el cap de colla, però amb els expulsats

La colla passa de 22 membres a 25 per a aquesta Patum | La proposta de l'Ajuntament contempla els tres expulsats, així com els tres substituts

13 de maig del 2017
Actualitzat el 14 de maig a les 0:02h
Plens de la Patum
Plens de la Patum | Carles Palacio
A un mes de Patum, la comparsa dels Plens serà l'única que es disposarà a realitzar la festa sense que s'hagi pogut ratificar el cap de colla, Isaac Gonfaus. Així ho ha anunciat el Patronat de la Patum, a través dels acords fets públics aquest dissabte, on s'indica que, per altra banda, la comparsa passarà de 22 membres a 25 en plantilla, tenint en compte els tres expulsats, Sergi Montaner, Ignasi Casasayas i Jordi Montanyà, tot i que també les tres persones escollides per ser les substitutes d'aquests, Jordi Rou, Joan Olalla i Trini Bascompte. 

Aquesta és la proposta que ha realitzat l'Ajuntament de Berga a l'última reunió del Patronat que s'ha fet aquest divendres, on s'ha indicat que, en aquesta propera Patum, es respectaran "els rols que fins ara s'havien dut a terme dins l'organització", i que no serà fins després de la festa que es continuarà amb l'elaboració dels nous Estatuts de la comparsa "per part d'aquests 25 titulars". La proposta, però, queda "pendent de validar" per part de la comparsa durant els propers dies.

Precisament, però, i en una carta informativa aquest mateixa setmana, la comparsa dels Plens va anunciar a l'Ajuntament que es disposava a preparar la Patum sense tenir en compte els expulsats, fins que es resolgui la impugnació del Patronat extraordinari que es va fer, on es va acordar que les expulsions no eren vàlides. 

Pel que fa a la resta de comparses, s'ha demanat la llista de voluntaris i s'ha acceptat la proposta d'actualitzar, anualment en la junta abans de Patum, la llista de titulars amb els caps de colla de cada comparsa. 

Passades i actes paral·lels

Durant la reunió del Patronat també s'han definit els recorreguts de les Passades i els salts que s'hi faran, a l'espera d'algunes informacions per acabar de determinar els últims detalls. En aquest punt, s'ha acordat agilitzar el recorregut per tal que la Patum no quedi "aturada en cap moment", han informat, i també s'ha acordat aquest itinerari amb les cobles i els administradors. 

Pel que fa a les cobles, l'encarregada de les sardanes serà la Cobla Ciutat de Granollers i la Berga Jove. A més, i amb voluntat d'ampliar la celebració de Patum més enllà dels actes que se celebren a la plaça de Sant Pere, també s'ha aprovat que, com a novetat, alguns es portaran a terme en diferents punts de la ciutat per part d'entitats berguedanes. 

La Patum en cartells

Pel que fa als cartells, programes i tríptics que cada any es realitzen i s'entreguen, enguany s'han imprimit 1.000 cartells per la Patum i 500 per la Patum Infantil. Per altra banda, i segons han indicat, s'han reduït de 3.000 a 2.000 el nombre de programes que aniran ensobrats i que es vendran a un preu de tres euros. 

En referència als tríptics informatius, es mantindrà el nombre en 11.000, 9.000 dels quals es distribuiran a les llars berguedanes, i 2.000 es repartiran des dels punts d'informació turística i establiments comercials de la ciutat. A més, les làmines numerades tornaran a ser 150, i s'estudiarà la possibilitat de millorar-ne les vendes a través de "packs" o combinacions amb altres materials. 
Arxivat a