El nou POUM de Cercs avança cap a l'aprovació provisional

La Diputació de Barcelona entrega el nou document que ha de substituir el del 2006 a l'Ajuntament de Cercs

Redacció
11 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:15h
Membres de la Diputació de Barcelona entregant el nou POUM a l'Ajuntament de Cercs
Membres de la Diputació de Barcelona entregant el nou POUM a l'Ajuntament de Cercs | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha redactat el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Cercs per a la seva aprovació provisional. Un document de planejament municipal, que descriu com i on creixerà i es desenvoluparà el territori. El treball ha estat lliurat aquest dijous pel diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l’alcalde, Jesús Calderer.

La revisió del POUM, que ha de substituir el vigent del 2006, s'ha basat en el nou enfocament de planejament supramunicipal, amb una ordenació i conservació de la matriu local d’espais lliures compatibilitzant-los amb els usos del sòl no urbanitzable. El nou Pla també disposa de les reserves de sòl necessàries per habitatge públic, serveis i equipaments d’acord amb les necessitats de la població i les dinàmiques demogràfiques. Aquests objectius s’han concretat en la delimitació de nou polígons d’actuació urbanística, cinc plans de millora urbana, un pla parcial urbanístic i set plans especials urbanístics entre els quals el Pla especial de l’embassament de la Baells i el Pla especial de la Via Verda.

A partir d’ara, el POUM haurà de ser aprovat pel Ple municipal i presentat davant de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona. Quan assoleixi l’aprovació definitiva, aquest serà el nou marc legal urbanístic per al municipi en substitució del POUM vigent.