El Roseret de Sant Jordi de Cercs celebra 50 anys amb un cap de setmana de cargols i activitats

Diumenge es repartiran més de 300 quilos de cargols a l'hora de dinar | La Fira Gastronòmica l'eix dels actes de dissabte

Redacció
11 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:56h

Festa del Roseret a Sant Jordi de Cercs. Foto: Aida Morales.


Torna una de les festes tradicionals per excel·lència de Sant Jordi de Cercs. El Roseret serà protagonista, aquest cap de setmana, de dos dies de gastronomia, artesania, festa, jocs i, sobretot, cargols. En total, una tradició que seguirà una línia de continuïtat, on es repartiran unes 1.200 racions de cargols, amb 300 quilos d'aquest animal i uns 150 de carn que, com en altres edicions, es cuinaran i s'entregaran a la ciutadania a un preu simbòlic. 

Enguany, però, la festa arriba al seu 50è aniversari, amb nombroses activitats per a totes les edats. Aquestes començaran divendres amb una gimcana adulta per a majors de 18 anys i festa nocturna al pavelló d'esports. Ja de cara a dissabte, es farà un concurs de dibuix i una cursa popular infantil, amb jocs per a nens i nenes a càrrec de Dracs de Blancafort. A més, a partir de les 13.00 hores hi haurà la IV Fira Gastronòmica "Sà de tastar", on es podran trobar diverses parades d'artesania, menjar i productes de proximitat, amb posterior Concurs de Botifarra a la tarda i, a les 17.00 hores, animació infantil amb Divertimento. 

La nit de dissabte l'obrirà a les 20.00 hores Laura Luceño en directe, i a les 22.00 hores s'escollirà el nou fadrí i fadrina del poble. Finalment, la festa tornarà a fer-se la protagonista de la nit, amb una sessió dels PD Nanfu i Salasxic i, a continuació Dj Blanca Ross. 

Les activitats de diumenge començaran a les 8.00 del matí amb una cercavila i l'engegada dels 50. Seguidament, els gegants i grallers conduiran fins a la missa, i a les 12.00 es farà l'actuació de ballets de l'Esbart Roser amb sardanes. Els cargols seran els protagonistes de l'hora de dinar i, a partir de les 16.00 hores, es programarà la cursa infantil de cargols, inflables i el concurs de truc amb holy festival i zumba durant la tarda per a tothom. Al llarg del cap de setmana es realitzarà el XXXVII Concurs de pintura Ràpida "Memorial Antoni Serra", amb inscripcions divendres a la tarda. 
 

Consulta tots els actes del Roseret 

Arxivat a