Els Nans Vells no ratifiquen Oriol Sosa com a cap de colla i escullen a Òscar Guijarro, en un canvi de rumb

Guijarro explica que el seu objectiu és "millorar la transparència" i la democràcia dins de la colla | Els Nans Vells treballaran per millorar la relació amb els Nans Nous

10 de maig del 2017
Actualitzat el 11 de maig a les 18:17h
Els Nans Vells de la Patum
Els Nans Vells de la Patum | Adrià Costa
La comparsa dels Nans Vells no ha ratificat el cap de colla que hi havia fins ara, Oriol Sosa, i ha escollit a Òscar Guijarro com a nou portaveu i coordinador d'aquesta comparsa de la Patum. Així ha transcendit i han confirmat les dues parts a NacióBerguedà, arran del procés engegat en el sí de totes les colles patumaires, per tal de refer els Estatuts i ratificar les persones que hi ha al capdavant. Aquesta comparsa, doncs, és una de les que ha patit canvis, amb un nou reglament intern que ja s'ha treballat, segons han explicat, i la voluntat "millorar en transparència", tal com ha declarat Guijarro a aquest diari. 

"Afronto el càrrec amb il·lusió i ganes de cooperació", ha afirmat. La comparsa, ha relatat, es mantindrà amb quatre titulars, entre els quals Sosa, tot i que també un grup de vuit col·laboradors que, tal com ha dit, es tindran "molt en compte" perquè siguin partícips, ajudin i vetllin per la comparsa. Amb això i els nous Estatuts, ha explicat, ja s'ha començat a treballar amb "il·lusió, ganes i perspectives de cara al futur", perquè la comparsa dels Nans Vells sigui "més transparent" i "més democràtica" en tots els sentits. 

En aquest camí, ha prosseguit, una cosa molt important és tenir "bon rotllo" en el sí de la colla. Així doncs, que tots els membres de plantilla treballin conjuntament "amb unió", ja que l'objectiu, ha dit, és "tenir una bona Patum". "La Patum són dies de festa i la hem de cuidar i treballar molt", ha declarat. 

Per tot això, ha sentenciat, el seu paper com a cap de colla serà, simplement, el de donar la cara i treballar per aquests valors. Entre els principals objectius, a més, hi haurà millorar la relació amb la comparsa dels Nans Nous, amb qui ja s'han tingut converses per refermar la bona relació. "Aquesta bona relació ja hi és, però voldríem millorar-la per arribar a la que hi havia anys enrere", ha explicat. Així, que les dues colles es puguin ajudar en diferents situacions com, per exemple, a l'hora de fer rotllana: "Això faria molta patxoca". 
Arxivat a